Mainos

Barcelonan iskupaikan lähellä ollut Esa: "Ihmiset olivat hysteerisiä ja itkuisia, poliisi tyhjensi keskustaa"

Rovaniemeläinen Esa Posio kertoo olleensa torstaina alkuillasta syömässä Barcelonan keskustassa vain muutaman sadan metrin päässä La Ramblan turistikadulta, jolla pakettiauto ajoi väkijoukkoon.

Esa Posio ja hänen belgialainen ystävänsä olivat Placa de Catalunya -aukion lähellä, kun he havahtuivat kadulla juokseviin ihmisiin.

– Nuorempia ihmisiä tuli sisälle ravintolaan. He olivat hysteerisiä ja itkuisia ja varmasti kaaoksen ja shokin tilassa, arvioi Posio STT:lle puhelimitse.

Rovaniemellä ja Barcelonassa asuva Posio kertoo, että tilanne vaikutti aluksi hyvin sekavalta, mutta lisätietoja sai nopeasti kuuntelemalla paikallista radiokanavaa.

Posion mukaan myös poliisi alkoi suhteellisen pian iskun jälkeen tyhjentää keskustaa ihmisistä. Posio itse päätti illalla lähteä siirtymään pois keskustasta puolisonsa kehotuksesta. 

– Keskustan alue oli eristetty ja ihmisiä oli ravintoloissa ja kaupoissa suljettujen ovien takana, hän kuvaili tilannetta.

Espanjassa on käynnissä lomakausi, ja Barcelonassa on turisteja ympäri maailmaa. Posion mukaan poliisit antoivat käskyjä keskustassa olleille ihmisille ainakin kolmella kielellä.

– Siellä oli myös (osalla ihmisistä) kieliongelmaa: kaikki eivät osaa katalaania, espanjaa tai edes englantia, hän kertasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.