Barcelonan ihmeteini häikäisi voitossa – tätä osumaa kelpaa ihastella

FC Barcelona joutui tappiolle Valenciaa vastaan kotonaan Camp Noulla, mutta kairasi lopulta 3–1-voiton 18-vuotiaan Ansu Fatin loistopelin myötä.

Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Ansu Fati pääsi Valenciaa vastaan Barcelonan avauskokoonpanoon ensimmäistä kertaa lähes vuoteen, kun Valencia kyläili Camp Noulla sunnuntaina.

Kymppipaitaa kantava vasta 18-vuotias hyökkääjätähti teki maalin ja hankki toiseen osumaan johtaneen rangaistuspotkun, kun häntä rikottiin neljä minuuttia ennen avauspuoliskon loppua.

Valencia karkasi alussa 1–0-vierasjohtoon Jose Gayan kaukolauksella, kun vain viisi minuuttia oli pelattu.

Fati tasoitti omalla kierteisellä vedollaan lukemat 13. minuutin kohdalla. Hänen hankkimansa pilkun verkon perille ampui Memphis Depay.

Loppulukemat 3–1 iski vaihtopelaaja Philippe Coutinho noin viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä.

Voit katsoa maalikoosteen ottelusta artikkelin yllä olevalta videolta.

Ennen Coutinhon maalia Valencia oli ollut lähellä tasoitusta muutamaan otteeseen, mutta Marc-André ter Stegenin torjunnat ja maalipuut pitivät Barcelonan johdossa.

Voitto nosti Barcelonan La Ligassa seitsemänneksi. Joukkue on vaikeasta alkukaudesta huolimatta vain viisi pistettä sarjajohtajaa Real Sociedadia perässä ja vielä ottelun vähemmän pelanneena.

– Tämä oli todella tärkeä voitto meille. Tämä viikko on ratkaisevan tärkeä koko kauden kannalta, ja se alkoi hyvin, keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong tuumaili.

– Meidän on rakennettava itseluottamustamme, mikä on joukkueelle todella tärkeää.

Barcelona kohtaa keskiviikkona Mestarien liigassa Kiovan Dynamon kotonaan. Kauden ensimmäinen El Clásico Real Madridia vastaan on puolestaan vuorossa ensi sunnuntaina kello 17.15.