Barack Obama listasi vuoden 2023 lempielokuvansa – montako olet nähnyt?

Barack Obama julkaisi elämänkerran – Risto E.J. Penttilä kommentoi kirjan väitteitä 10:55
Barack Obama julkaisi vuonna 2020 Luvattu maa -elämäkerran – Risto E.J. Penttilä kommentoi tuolloin kirjan väitteitä.

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama kertoi sosiaalisessa mediassa lempielokuvansa vuodelta 2023. 

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama, 62, jakoi X-palvelussa suosikkielokuvansa tältä vuodelta. Julkaisun oheen hän kirjoitti viestin, jossa antaa tunnustusta Hollywoodin pysäyttäneille käsikirjoittajien ja näyttelijöiden lakoille. 

– Aiemmin tänä vuonna käsikirjoittajat ja näyttelijät menivät lakkoon puolustaakseen parempia työoloja ja suojaa. Se johti tärkeisiin muutoksiin, jotka muuttavat alaa parempaan suuntaan, Obama kirjoitti.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Obama nosti katsomistaan elokuvista kolmen kärkeen seuraavat elokuvat: Rustin, Leave the World Behind ja American Symphony. Hän kirjoitti kuitenkin olevansa puolueellinen kyseisten elokuvien kohdalla, sillä ne on tuottanut Higher Ground -tuotantoyhtiö, jonka hän on perustanut vaimonsa Michelle Obaman  kanssa. 

Rustin-elokuvassa aktivisti Bayard Rustin kohtaa rasismia ja homofobiaa, kun hän auttaa muuttamaan kansalaisoikeuksien historian kulkua järjestämällä vuoden 1963 marssin Washingtonissa. Elokuvan on ohjannut George C. Wolfe ja käsikirjoittanut Julian Breece ja Dustin Lance Black

Leave the World Behind on apokalyptinen trilleri, jossa perheen lomamatka ylelliseen vuokrakotiin saa pahaenteisen käänteen, kun verkkohyökkäys tuhoaa heidän laitteensa, ja kaksi vierasta ilmestyy heidän ovelleen. Elokuva perustuu Rumaan Alamin vuoden 2020 romaaniin ja sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Sam Esmail.

American Symphony on dokumenttielokuva, jonka on käsikirjoittanut, kuvannut ja editoinut Matthew Heineman. Se tutkii muusikko Jon Batisten yhtä vuotta hänen elämästään, hänen musiikkiuraansa ja hänen vaimonsa kamppailua leukemiaa vastaan.

Obama nosti suosikkielokuviensa joukkoon myös elokuvat Oppenheimer, Peto (Monster) ja The Holdovers

Obama kertoi X:ssä aiemmin myös tämän vuoden suosikkikirjansa

Lähde: Deadline

Lue myös:

    Uusimmat