Entisen presidenttiparin muotokuvat paljastettiin Valkoisessa talossa – Obama vitsaili piirakoista ja vaimostaan

Yhdysvalloissa entisen presidenttiparin Barack ja Michelle Obaman viralliset muotokuvat on paljastettu Valkoisessa talossa pidetyssä tilaisuudessa.

Tilaisuutta isännöi istuva presidentti Joe Biden, joka oli aiemmin Obaman varapresidentti.

Tänään julkistetut muotokuvat liitetään Valkoisen talon kokoelmaan aiempien presidenttien ja heidän puolisoidensa tapaan. Obamista paljastettiin myös vuonna 2018 muotokuvat Yhdysvaltain kansallisgalleriaan.

Entisen presidentin ja tämän puolison muotokuvat on perinteisesti paljastettu seuraavan presidentin kaudella, mutta Donald Trumpin kaudella Obamia ei kutsuttu vierailulle.

– Tervetuloa kotiin, Obamat, Biden sanoi entiselle työtoverilleen ja tämän puolisolle paljastustilaisuudessa.

Puheessaan ennen maalausten julkistusta Biden osoitti kiitollisuutta Obamalle tämän kaudellaan tekemästä työstä muun muassa terveydenhuollon uudistuksessa. Bidenin mukaan Obaman varapresidenttinä työskenteleminen antoi hänelle parhaat mahdolliset eväät omalle presidenttikaudelleen.

– Herra presidentti, mikään ei olisi voinut valmistaa minua paremmin presidentiksi kuin rinnallasi oleminen kahdeksan vuoden ajan, ja tarkoitan sitä sydämeni pohjasta, Biden sanoi Obamalle.

Michelle Obamalle Biden lisäsi, että "me emme olisi pystyneet siihen ilman sinua".

Maalausten paljastuksen jälkeen Obama kiitti omassa puheessaan Bidenia tämän ystävyydestä ja neuvoista.

– On vanha sanonta, että jos etsit ystävää Washingtonista, niin hanki koira. Onnekseni sain työskennellä hyvän kumppanin ja ystävän kanssa. Amerikka on onnekas, kun sillä on sinut presidenttinään, sanoi Obama Bidenille.

Obaman mukaan Biden oli varapresidenttinä inspiraation lähde Obamalle presidenttiaikanaan.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten Obama muistelee aikaa Valkoisessa talossa.

Muokattu kello 10.15: Video lisätty ja otsikko muutettu

Lue myös:

    Uusimmat