Mainos

Bangkokissa tänään tärkeä mielenosoitus

Kaksi päivää poikkeustilan ja kokoontumiskiellon tultua voimaan Thaimaan Bangkokissa aiotaan tänään järjestää tähän saakka suurin hallituksen eroa vaativa mielenosoitus.

Ns. punapaidat uhmaavat nyt maan laillista hallitusta ja armeijaa. Sotilailla on poikkeustilan mukaiset oikeudet käyttää voimakeinoja ja pidättää häiriön aiheuttajia.

Muita keinoja protestien lisäksi mielenosoittajilla ei juuri ole. Heidän johtajansa ovat kehottaneet pidättäytymään väkivallasta.

Tänään komentosuhteet kuitenkin joutuvat todelliseen testiin, sillä tänään on määrä nähdä punapaitojen suurin voimanosoitus. Poikkeuslain mukaan yli viiden ihmisen kokoukset on kielletty. Mielenosoittajia on liikkeellä kymmeniätuhansia. Seuraavat 24 tuntia ovat kriittisimmät jo pian kuukauden kestäneen mielenosoituksen aikana.

Poikkeustila on kaksiteräinen miekka. Mielenosoittajat ovat uhanneet vallata pääministerin virka-asunnon ja hallintorakennuksia. Jos armeija ei nyt puutu tähän ja pidätä punapaitojen johtajia, osoittaa se, ettei hallitus enää kykene kontrolloimaan tilannetta. Toisaalta liian kovat otteet tähän saakka rauhallisena pysynyttä väkijoukkoa kohtaan voivat johtaa tilanteen räjähtämiseen.

Mielenosoittajat vaativat uusia parlamenttivaaleja. Suostuminen tähän vaatimukseen olisi pääministeri Abhisitille poliittinen itsemurha.

Uusien vaalien hinta on jo nyt muodostunut kovaksi, lupaava talouden kasvu-ura on pysähtymässä.

Thaimaa on erityisen riippuvainen turismista ja menetykset ovat olleet huikeat. Pelkästään matkailuala menettää jopa yli 10 miljoonaa euroa päivässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.