Mainos

Bandidoksen jäsen tuomittiin kiristysyrityksestä

Bandidos-moottoripyöräjengin jäsen sai tänään tuomion törkeän kiristyksen yrityksestä.

Bandidos

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänen toverinsa avunannosta kiristysyritykseen. Myös rahojenperintätehtävän antanut mies tuomittiin rangaistukseen. Kiristystehtävään palkattu moottoripyöräkerhon jäsen sai vuoden ja kolme kuukautta vankeutta törkeän kiristyksen yrityksestä.

Toinen Bandidoksen jäsen tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen avunannosta törkeän kiristyksen yritykseen. Käräjäoikeuden mielestä on tullut selväksi, että lounasfirman omistaja oli palkannut moottoripyöräjengiin kuuluvan miehen perimään entiseltä työntekijältään rahoja, joihin ei ollut oikeutta.

Palkkioksi oli luvattu 10 000 markkaa. Lounasfirman omistaja sai vuoden ehdollista vankeutta yllytyksestä törkeän kiristyksen yritykseen ja ampuma-aserikoksesta. Moottoripyöräjengiläinen oli pelotellut viitaten väkivaltaan ja uhkaillut käymällä entisen työntekijän kotona Bandidoksen liivit päällä.

Hän tapasi kolme kertaa entistä työntekijää ja sanoi viimeisellä kerralla, että työntekijä tulee näkemään ja kokemaan, mitä tapahtuu, jos hän ei maksa. Käräjäoikeus totesi, että onnistuessaan kiristäminen olisi aiheuttanut työntekijälle erityisen tuntuvan taloudellisen vahingon.

Mies on ainoana ansiotyössä nelilapsisessa perheessä ja hänellä on vaatimattomat tulot. Mieheltä vaadittiin 40 000 markkaa. Käräjäoikeuden mukaan myös toinen moottoripyöräjengin jäsen oli ollut mukana luomassa pelon ilmapiiriä, jonka avulla oli tarkoitus taivuttaa työntekijä maksamaan. Myös hänellä oli ollut tapaamisessa päällään pahamaineisen moottoripyöräjengin tunnusliivi. Koska hänen osuutensa oli vähäinen, hänen katsottiin ainoastaan edistäneen toisen jengiläisen rikosta.

Kaikki kolme vastaajaa tuomittiin lisäksi yhteisvastuullisesti maksamaan entiselle työntekijälle 10 000 markkaa henkisistä kärsimyksistä. Työntekijä lähti lounasfirmasta viime vuodenvaihteessa erimielisyyksien takia. Ne koskivat palkkaa ja työmäärää.

Alkuvuodesta häneltä oli vaadittu 16 000 markkaa asiakaskunnan menettämisen takia. Syksyyn mennessä summa oli kasvanut 40 000 markkaan. Entinen työntekijä otti yhteyttä poliisiin ja kolme miestä vangittiin. He ovat olleet vangittuina syyskuun tapahtumien jälkeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.