Baarityöntekijät paljastavat asiakkaiden noloimmat mokat

Humalassa tulee silloin tällöin mokailtua. Ravintoloiden työntekijät avautuvat asiakkaiden pahimmista kömmähdyksistä.

Pöytään sammuminen, oksentelu ja tappelut ovat baareissa ja yökerhoissa arkipäivää. Räväkimmät mokailut jäävät henkilökunnan mieliin pitkäksi aikaa ja niille naureskellaan makeasti jälkeenpäin.

Ravintola-alalla lähes koko ikänsä työskennellyt Marja on nähnyt monenmoista menijää yöelämässä. Nyt esimiesasemassa hääräilevä muistaa pari shokeeraavaa tapausta vuosien varrelta.

– Käsittämättömin tapaus sattui pikkujoulusesongin aikaan. Eräs hyvin siististi pukeutunut keski-ikäinen nainen riisui sukkahousunsa, nosti hameen helmaa ja teki tarpeensa lattialle. Kyse ei ikävä kyllä ollut WC-tilojen lattiasta. Siivoojille tuli itku, kun he näkivät, mikä lämmin yllätys heitä odotti.

Kun nainen poistettiin tapahtuneen takia ravintolasta, hän pyysi kertomaan ulos heittämisen syytä. Ulkona oli pitkä jono ihmisiä odottamassa sisäänpääsyä. Marja kysyi naiselta, haluaako hän todella kuulla syyn kaikkien näiden ihmisten edessä. Vasta sen jälkeen juhliva leidi poistui paikalta vähin äänin.

Marjan mieleen on jäänyt myös tilanne vessakoppiin lukittautuneesta miehestä. Vessojen ovia joudutaan vähän väliä murtamaan, sillä niiden takaa löytyy usein sammuneita ihmisiä. Myös himokkaita hetkiä harrastetaan WC-tiloissa viikoittain. Tämä tapaus oli kuitenkin tavallisuudesta poikkeava.

– Kyseinen herra ei suostunut tulemaan vessasta ulos, sillä hän oli kadottanut kaikki vaatteensa kenkiä myöten. Oli talvi, joten kaivoimme narikan löytötavaroista alastomalle miesparalle takin ja lipokkaat. Tapauksen yhteydessä kävi ilmi, että vessakopissa oli lemmiskelty. Kiihkeän hetken aikana miehen kaverit olivat jotenkin onnistuneet kähveltämään tämän vaatteet. Tarinan takana oli siis käytännön pila, Marja naureskelee.

Joukkoon mahtuu myös eräs ikävästi päättynyt tapaus. Ravintolassa vietettiin opettajakunnan bileitä ja eräs lehtori päätyi suutelemaan paikalla olleen oppilaansa kanssa. Video kiihkeästä kohtauksesta päätyi You Tubeen ja opettaja sai potkut virastaan.

Älä käyttäydy kuin apina

Baarimikko Heli on työskennellyt lukuisissa Helsingin keskustan baareissa, ravintoloissa, yökerhoissa ja klubeilla. Korkeasti koulutettujen ihmisten käytöstavat eivät monesti ole odotusten mukaiset. Helin mukaan he örveltävät humalassa aivan samalla tavalla kuin duunaritkin ylimielisellä asenteella höystettynä. Jotkut pukumiehet suorastaan sikailevat.

– Baaritiskin takana työskentelevän vähättely ja ylimielinen kohtelu on ärsyttävää. Ajatellaan, että tälle alalle ei tarvita koulutusta lainkaan, Heli purnaa.

Todella yleistä on baaritiskillä etuilu. Tiskin takana työskentelevän hommia hidastavat asiakkaat, jotka miettivät vielä juomia tilatessaan, mitä he ottaisivat. Helin työpaikalla jonotusajat ovat lähes poikkeuksetta pitkiä, joten asiakkailla olisi ruhtinaallisesti aikaa miettiä tilauksensa valmiiksi.

Ruokaravintoloissakin työskennellyttä Heliä inhottaa kesän pöytiin tuomat paidattomat miehet. Sekä henkilökunnalle ja muille asiakkaille on etovaa seurata kuinka rintakarvat pöllyävät. Paita kannattaa pitää päällä kuumallakin säällä ravintolassa.

Myös mukavia mokia sattuu asiakkaille silloin tällöin. Välillä joku tilaa kaikille baarissa oleville asiakkaille juotavaa. Seuraavana aamuna pankkitilin saldo voi yllättää, mutta ravintolan kassaa satoihin drinkkeihin uponneet rahat lämmittävät.

– Eräänä iltana väänsin 500 caipiroskaa, kun eräs herra halusi tarjota kyseisen drinkin koko baarille. Siinä oli rannetupin tulehdus lähellä, Marja muistelee.

Teksti: Riikka Rytilahti

Kuvat: Shutterstock/Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja