Mainos

Ay-johtaja vanhuspalveluista: Jatkuvaa kädenvääntöä kuntien kanssa

Vasta esitetyn vanhuspalvelulain tyrmännyt ay-johtaja ei usko lain tuovan helpotusta sen enempää vanhusten kuin hoitajienkaan arkeen.

– Elämän varrella olen oppinut, että en oikein tahdo enää uskoa näihin "tarvittaessa voidaan" asioihin, toteaa Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki.

Palomäki on pettynyt siihen, ettei lakiehdotukseen tullut asetusta henkilöstön minimimäärästä. Siihen kirjattiin ainoastaan, että henkilöstömitoituksesta voidaan säätää tarvittaessa asetuksella.

Suositukset henkilöstömäärästä eivät Palomäen mukaan riitä.

– Meillä ei Suomessa noudateta näitä suosituksia. Meillä on jatkuvasti kuntien kanssa ja myös yksityissektorilla jonkunlaista kädenvääntöä, että onko väkeä tarpeeksi ja ketä siihen lasketaan.

Palomäen mukaan Suomessa tehdään hyvääkin vanhuspalvelutyötä.

– Laki olisi tarvittu niitä varten, jotka eivät suosituksia halua noudattaa, niskuroijia varten.

– Meillä tulee vastaan joka päivä laitoksia, joissa ei ole riittävästi väkeä. Myös kotihoito on vaikeassa tilanteessa, kun vanhuksia siirretään kotihoitoon eikä sinne ole tullut lisää työntekijöitä.

Palomäki tyrmää myös kuntauudistuksen aikataulun.

– En usko siihen tässä aikataulussa enkä näe, että se toteutuu tällä tavalla, kun meillä samaan aikaan kiireisesti tehdään myös sosiaali- ja terveydenhuollon hallintoa ja rahoitusta koskevaa uudistusta.

(MTV3)

Katso SuPerin puheenjohtajan Juhani Palomäen haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 26.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.