Avopuoliso surmasi nuoren naisen rappukäytävään Joensuussa – mutta miksi?

Avopuolisonsa taposta epäilty mies ei ole kuulusteluissa avannut syytä teolle.

Poliisi ei ole saanut selville motiivia Joensuussa viikonloppuna tapahtuneelle henkirikokselle. 26-vuotias mies surmasi 24-vuotiaan avopuolisonsa aamuyöllä. Poliisi uskoo, että henkirikos tapahtui kerrostalon rappukäytävässä.

Nainen löydettiin kuolleena kotirapustaan, kun poliisi saapui paikalle sunnuntaiaamuna noin kello 4.30. Paikalle hälytetty poliisipartio löysi naisesta ulkoisen väkivallan merkkejä.

Henkirikoksen tekijäksi epäilty avopuoliso otettiin kiinni samassa yhteydessä, tapahtumapaikan välittömästä läheisyydestä. Pariskunnalla oli yhteinen asunto talossa, jossa henkirikoksen uskotaan tapahtuneen.

Kuulusteluissa mies on myöntänyt aiheuttaneensa avopuolisonsa kuoleman. Syytä hän ei ole avannut.

– Hän on antanut oman versionsa tapahtumien kulusta. Tämänhetkisen arvion mukaan mitään suoraa motiivia ei ole meille kuitenkaan selvinnyt, tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Petri Tirronen sanoo.

Mitä asunnossa tapahtui?

Tirrosen mukaan poliisi on saanut esitutkinnassa käsityksen, että henkirikos olisi tapahtunut rappukäytävässä, mistä nainen myös löydettiin. Asiaa on selvitetty kuulustelujen lisäksi teknisillä tutkimuksilla.

Tiedossa ei ole, edelsikö henkirikosta esimerkiksi jonkinlainen riitatilanne asunnossa, tai yrittikö nainen itse poistua pariskunnan yhteisestä kodista ennen miehen hyökkäystä.

– Sitä yritetään nyt selvittää, Tirronen sanoo.

Tirronen ei avaa henkirikoksen tekotapaa. Teossa ei kuitenkaan käytetty tuliasetta.

Poliisi pitää mahdollisena, että päihteillä on ollut vaikutusta tapahtumien kulkuun. Tässä vaiheessa täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole.

Naapureilta hyödyllistä tietoa

Taposta epäillyn 26-vuotiaan miehen lisäksi poliisi on kuullut useampia samassa taloyhtiössä asuvia naapureita. Heiltä on Tirrosen mukaan saatu varmennusta henkirikoksen tapahtuma-aikaan, jonka uskotaan ajoittuvan aamuyöhön.

Esitutkinta jatkuu vielä, ja Tirronen arvelee tutkinnan valmistuvan viimeistään loppusyksystä. Syytteennoston määräpäiväksi on määrätty 2. päivä joulukuuta.

Henkirikoksesta epäilty nuori mies on tällä hetkellä vangittuna. Käräjäoikeus passitti miehen tutkintavankeuteen maanantaina. Mies vangittiin taposta todennäköisin syin epäiltynä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja