AVAn huhtikuun uutuussarjoissa nähdään kiehtovia dokumentteja ja laatudraamaa

Huhtikuussa AVAlla esitettäviä ohjelmia yhdistää vahva tarinallisuus; niin dokumentit, draama kuin lifestylekin luottavat kertomusten lumovoimaan. Dokumenteissa tarinaa kudotaan kiinnostavien persoonien ympärille ja draamassa tarina saa siivet Kingsin ja Maria Wernin avulla.

Dokumentit:

Sarah Ferguson - matka sisimpään ma klo 21 alkaen 2.4.

Kuusiosainen dokumenttisarja (Finding Sarah) paljastaa, miten raskaan matkan Sarah Ferguson on kulkenut kuninkaallisen perheen jäsenestä skandaalilehdistön sylkykupiksi. Monissa liemissä keitetty herttuatar on kyllästynyt yksityiselämänsä vaikeuksiin ja päättää tehdä muutoksen. Hän lähtee etsimään kadonnutta minuuttaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Hyviä neuvojaan antavat eri alojen erikoisosaajat shamaaneista Dr. Philiin. Asiantuntijat auttavat Fergusonia käsittelemään henkilökohtaisia ongelmia, jotka vaihtelevat taloudellisista haasteista itsetuntokysymyksiin ja fyysiseen kuntoon. Sisäisen voimansa ja henkisen kestävyydensä avulla herttuatar pääsee sinuiksi menneisyyden virheiden kanssa, pystyy kohtaamaan valtavat elämänmuutokset ja yrittää uskomatonta fyysistä haastetta arktisissa oloissa.

AVA Dokumentti: Vanessa Paradis kiertueella ti 3.4 klo 21

Persoonallinen ja musiikkiin keskittyvä road movie (Vanessa Paradis) vie katsojat mukaan kuuluisan artistin Vanessa Paradisin arkeen. Yksityiselämästään tarkka Paradis päästää kuvausryhmän mukaansa kiertuebussiin, konserttipaikoille, takahuoneisiin ja keikan jälkeiseen hurmokseen. Arvoituksellisena pidetty laulaja kertoo haastattelussa urastaan ja kuuluisista ystävistään. Aivan omaa luokkaansa ovat dokumentin konserttiosuudet, joissa valovoimainen Vanessa Paradis antautuu yleisölle. Vain kolme konserttikiertuetta uransa aikana tehnyt Paradis on esiintyjänä harvinaislaatuinen, monellakin tapaa.

AVA Dokumentti: Chanel myytin takana ti 10.4 klo 21

Dokumentti (Signe Chanel) tutustuttaa katsojat huippumuodin maailmaan. Ohjelmassa seurataan design-tuotteen valmistumista kautta linjan, aina ensimmäisestä ideasta luonnoksiin, kaavoihin, ompeluun ja lopulta muotinäytöksen lavalle. Dokumentti paljastaa, miten hektisiä päiviä Chanelin muotitalossa eletään ennen suurta muotinäytöstä. Kiireisiä ovat paitsi Chanelin muotiguru Karl Lagerfeld myös talon ompelijat, kuten Madame Martine ja Madame Cécile, jotka venyvät äärimmilleen valmistaessaan näytöksen vaatteita. Dokumentti sisältää kiinnostavaa materiaalia, joka on kuvattu silmiähivelevän kauniisti.

AVA Dokumentti: Grace Kelly, Monacon ruhtinatar ti 17.4 klo 21

Poikkeuksellinen dokumentti (Grace Kelly, Princess of Monaco) Monacon ruhtinatar Grace Kellystä piirtää kuvaa traagisesti kuolleesta kuninkaallisesta. Hollywoodin tunnetuksi tekemä näyttelijätär ei unohtanut elokuvauraansa senkään jälkeen, kun hän meni naimisiin ruhtinas Rainierin kanssa. Ruhtinattarella oli tapana kuljettaa kameraa mukanaan ja ottaa usein kuvia miehestään ja lapsistaan. Dokumentissa hyödynnetään näitä kuvaharvinaisuuksia, joita pidettiin pitkään kuninkaallisen palatsin omissa arkistoissa.

Draamaa:

Maria Wern: Outoja lintuja su klo 21 alkaen 15.4

Ruotsalaisen Anna Janssonin menestysdekkariin perustuvassa sarjassa etsivä Maria Wern (Eva Röse) selvittää lintuharrastaja Ruben Nilssonin kuolemaa. Samaan aikaan Gotlannin saarella löydetään muitakin uhreja ja asiantuntija varmistaa, että kuolinsyynä on lintuinfluenssa. Marian johdolla ryhdytään estämään tappavan taudin leviämistä. Pian selviää, että myös Marian oma perheenjäsen on vaaravyöhykkeessä. Tilanne laajenee hetki hetkeltä ja lopulta saarella vallitsee paniikki. Rajat on suljettu ja syypukkia etsitään. Naapurit kääntyvät toisiaan vastaan ja perheet, joiden uskotaan kantavan virusta, karkotetaan kotoa ja heidän talonsa poltetaan. Marialla on tiedossa pitkiä päiviä ja tutkimuksen edistyminen käy työlääksi. Sitten Mariakin joutuu karanteeniin ja alkaa taistelu aikaa vastaan. Suositun sarjan pääosissa nähdään Eva Röse, Allan Svensson, Carina Jingroth, Ellen Mattson, Peter Perski.

Kings su klo 22 alkaen 15.4.

Kiehtova fantasiaseikkailu Kings nähdään nyt AVAlla! Sarja perustuu Daavidin ja Goljatin ajattomaan taistoon ja se käsittelee ahneuden, vallan ja kielletyn rakkauden kaltaisia suuria teemoja. Amerikkalaisdraaman tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Gilboan kuningaskuntaan ja pyörähtävät käyntiin, kun sotamies David Shepherd pelastaa vihollisjoukkojen vangiksi joutuneen toverinsa. Kun käy ilmi, että Davidin pelastama sotilas on kuningas Silas Benjaminin poika, saa hän osakseen yltäkylläisesti mainetta ja mammonaa, mutta joutuu pian myös pelinappulaksi poliittisiin vääntöihin. David saa valtaa ja naisten huomion, myös kuninkaan kauniin tyttären - mutta hänen vihollisensa ovat valmiit mihin tahansa nähdäkseen hänen kaatuvan. Sarjan näyttelijäkaartiin lukeutuvat mm. Lovejoysta ja Deadwoodista tuttu Ian McShane (kuningas Silas Benjamin), Eragon-elokuvasta tuttu Christopher Egan (sotamies David Shepherd) ja Vielä kerran -sarjassa nähty Susanna Thompson (kuningatar Rose Benjamin).

Muista myös:

Pikauusinta: Tyylivarkaat ti klo 22 alkaen 10.4.

AVAlla nähdään pikauusintana MTV3-kanavan kiinnostavimpia ohjelmia. Huhtikuun 10. päivä alkavat Tyylivarkaiden toisen tuotantokauden jaksot nähdään AVAlla pikauusintana eli saman päivän myöhäisillassa. Tyylivarkaat on leikkisä ja aidosti asiantunteva sisustusohjelma. Ohjelma käy tyylivarkaissa taidolla sisustetussa kodissa, poimii parhaat ideat mukaansa ja toteuttaa saman tyylin muutosta kaipaavaan kotiin. Ohjelmaa juontaa raikas tyylivaras Noora Shingler. Varastetuista ideoista upean lopputuloksen luovat sisustusarkkitehti Laura Brotherus ja sisustussuunnittelija Minna Haapakoski.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja