Mainos

Autoverouudistus ei tuonut myyntiryntäystä

Uutta autoa mielivän kannattaa miettiä säntääkö autokaupoille jo nyt, vai vasta huhtikuun alussa, jolloin uusi autovero astuu voimaan.

Matalapäästöisten autojen verotus keventyy, mutta mikäli hiilidioksidipäästöt ylittävät 110g/km, verotus kiristyy. Keskimäärin autojen hinnat nousevat noin 650 euroa.

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan isoja perheautoja ja maastureita, joiden CO2-päästöt ovat korkeat, menee kaupaksi tällä hetkellä.

– Korkean päästöluokan autoissa voi säästää jopa 5 000 euroa tekemällä autokaupat ennen huhtikuuta. Jos haluat vähäpäästöisen auton, esimerkiksi Toyota Priuksen, jossa CO2-pääästö on alle 100 g/km, niin silloin kannattaa odottaa, että otat sen rekisteriin vasta 1.4. jälkeen, Rissa neuvoo.

Rissan mukaan verouudistus ei ole autoalalle kovinkaan järisyttävä asiaa.

– Ihmiset ovat yllättävän vähän 2-3 kuukauden aikana menneet ennakoimaan kauppaa. Luulin, että automyyntiin olisi tullut isompi piikki. Tammikuun myynti nousi 3,4 prosenttia viime vuoteen nähden ja helmikuu mennään samoissa lukemissa. Myyntiryntäystä ei tapahtunut ainakaan tammi-helmikuun aikana.

Huomenna kerromme, miten käytettyjen autojen hintakehitys muuttuu verouudistuksen myötä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.