Automaattinen mittarinlukija 30 000:lle sähkönkuluttajalle

Vattenfall Verkko Oy ja Enermet Oy ovat tehneet sopimuksen Vattenfallin kotitalousasiakkaiden sähkömittareiden automaattisesta seuraamisesta. Jyväskyläläinen Enermet toimittaa automaattilukijan 30 000 kerrostaloasiakkaalle Pirkanmaalle, Jyvässeudulle ja Hämeenlinnan seudulle.

Kyseessä on Suomen laajin automaattista mittarinluentaa hyödyntävä ratkaisu. Energian kulutusta voidaan seurata käymättä paikan päällä.

Automaattinen mittarinluenta on määrä aloittaa Vattenfallin verkossa kahden vuoden kuluessa. Sopimus on Enermetin suurin yksittäinen kauppa. Enermet hoitaa mittareiden luennan ja välittää kulutustiedot verkkoyhtiölle.

Myyntijohtaja Markku Uotinen Enermetistä kertoo, että suuret liikeyritykset ovat automaattisen kulutusseurannan piirissä, mutta kotitalouksiin automatiikka on vasta tulossa. Suomessa on muutamia pieniä kokeiluhankkeita, joissa automatiikka lukee kotitalouksien sähkönkulutuksen.

Tulevaisuudessa arviolaskuista luovutaan ja sähkölaskut perustuvat aina todelliseen kulutukseen.

Automaattiluku ei tuo näkyviä muutoksia kotitalouksien sähkölaitteisiin. Nykyisten mittarikaappien sisällä vaihdetaan vanha kiekkomittari elektroniseksi ja lisäksi kaappiin asennetaan kommunikaatiolaite. Se välittää kulutustiedot sähköverkon kautta. Nokia-yhtymä osallistuu sähkömittareiden tiedonvälitysyksiköiden kehittämiseen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja