Mainos

Autokaistatapon todistaja hetkeä ennen ampumisia: "Herrajestas, mitä tästä tulee"

- Herrajestas, mitä tästä tulee, todistaja kertoi ajatelleensa hetkeä ennen ampumisia. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa kuultiin todistajana avoautosta selvinnyttä toista henkilöä. Kolmekymmenvuotias nainen ajoi autoa, jonka matkustajista kolme ammuttiin heinäkuussa Porvoon McDonaldsin autokaistalle.

- Tilasimme ruuat ja jonkin ajan päästä perään tuli Landcruiser, jonka valot häikäisivät.

Avoautossa olleet eivät tunteneet Landcruiserin ihmisiä entuudestaan. Oikeussalissa nainen tunnisti sekä ampumiset tunnustaneen Esa Åkerlundin ja tämän seurassa olleen 21-vuotiaan. Åkerlundia syytetään kolmesta taposta.

Kello oli tuolloin noin kaksi yöllä.

- Åkerlundin seurassa ollut nuorempi mies tuli taakse kysymään, että onko meillä ongelmia. Sanoimme, ettei ole. Tämä 21-vuotias liikkui siinä ympärillä ja jossain välissä hän tuli automme taakse seisomaan kädet puuskassa.

- Seuraavaksi tämä Åkerlund tuli 21-vuotiaan seurassa kyselemään ongelmista, jota meillä ei edelleenkään ollut.

- Etupenkillä istuneelta kysyttiin moottoritehoista. Katselin välillä luukulle, enkä huomannut kaikkea keskustelua. Seuraavaksi meiltä tivattiin tulta. Sanoin siihen, että polttavalla kaverillasi on.

Avoautosta ei saanut ikkunoita kiinni

- Etupenkillä istunut kaveri yritti lopettaa keskustelun, mutta avoautosta ei saatu ikkunoita kiinni. Sillä tavallahan normaalisti tällaiset tilanteet päätetään: ikkunat kiinni ja ovet lukkoon. Tuntui, että Åkerlund ärsyyntyi vain enemmän kun ei saatu mitään riitaa aikaiseksi. Mun mielestä Åkerlund tuntui koko ajan etsivän riitaa.

- Muistan, että jossain vaiheessa Åkerlund sanoi etupenkillä istuvalle kaverille, että tule tappelemaan. Kaveri sanoi, että ei tule. Joku huitaisu siinä oli. Siinä vaiheessa näin Åkerlundin kädessä stiletin.

- Åkerlund suuttui, kun ei saanut riitaa aikaiseksi.

- Nousin autosta ulos, jotta Åkerlundin autoa ajanut nainen näkisi, että olen raskaana. Yritin sanoa naiselle, että tulisi hakemaan miehet pois. Nainen näytti keskisormea.

- Ajattelin, että herrajestas mitä tästä tulee.

- Åkerlund juoksi autolle ja palasi takaisin. Tässä vaiheessa Åkerlund nappasi kaveriltani silmälasit ja heitti ne pois.

Toinen autossa ollut todistaja kertoi tapahtumista hieman eri tavalla: miehen mukaan ensin oli riidelty laseista ja sitten haettu ase. Nainen kertoi nyt, että ase oli haettu jo ennen lasiriitaa.

- Näin kun hän ampui kaverini etupenkillä. Ei tullut mitään muuta mieleen kuin että pitää päästä pois ennen kuin se ampuu meidätkin.

- Ehdimme juosta noin sata metriä ABC:lle asti, kun kuulimme lisää laukauksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.