Mainos

Autokaista-ampujan uhri kuoli hampurilaisravintolan työntekijän syliin

Viime heinäkuun 6. päivänä Porvoon McDonald'sin yövuorossa oli kaksi nuorta naista. Autokaistan jonossa oli kolme autoa. Työntekijät eivät heti tunnistaneet pihalta kuuluneita ääniä laukauksiksi.

"Odottelin, että [työkaverini] tekee sen viimeisen hampurilaisen valmiiksi, kun kuulin jotain möykkää ulkoa. En kuullut oikein kunnolla mitä möykkä oli, koska ravintolassa hurisee koneet. Ulkona oli jokseenkin pimeää, joten en nähnyt kunnolla ulos"

"Ei ole mitenkään tavatonta, että joku humalassa oleva asiakas hakkaa tuota luukkua. [Työkaverin] oli menossa luukulle kysymään, mitä asiaa. Hänen lähtiessä kävelemään kohti luukkua kuului kaksi uutta pamausta aika peräkkäin. Tässä vaiheessa hän päätti, ettei menekään luukulle, vaan soittaa saman tien poliisille. Hän soitti poliisille ja ilmoitti jonkun hakkaavan luukkua tai jotain vastaavaa. Emme tienneet tuossa vaiheessa, että kyse oli laukauksista."

Työntekijät odottivat poliisia keittiössä, josta he näkivät valvontakameroiden kautta, miten yksi uhreista makasi maassa. Silloin toinen naisista meni luukulle katsomaan, mitä oli tapahtunut. Ulkona oli kuitenkin pimeää, ja he näkivät ainoastaan ruskean auton peruuttavan pois pihasta.

"Poliisi tuli paikalle nopeasti ja meille selvisi aika nopeasti, että pihalla oli ammuttu ihmisiä. Minä autoin poliisia heidän pyynnöstä ammuttujen ensiavussa. Minä olin auttamassa avoautossa apparin paikalla istunutta miestä. Hän kuoli syliini."

Porvoon heinäkuisen autokaista-ampumisen oikeudenkäynti alkoi tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Samalla tuli julkiseksi myös poliisin esitutkintamateriaali, josta edellä lainatut kuulustelukatkelmat ovat peräisin.

Ampumisessa kuoli kolme ihmistä. Porvoolaista Esa Åkerlundia syytetään kolmesta taposta. Syyttäjä vaatii Åkerlundille 15 vuoden maksimirangaistusta, jos hänen ei todeta toimineen vailla täyttä ymmärrystä mielentilatutkimuksen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.