Australian GP-ennakko

Lähetysajat:

Pe 2.3. 04.00-05.00 Suora lähetys vapaista harjoituksista
Pe 2.3. 21.30-22.00 Kooste vapaista harjoituksista
La 3.3. 01.15-02.05 Suora lähetys vapaista harjoituksista
La 3.3. 03.45-05.15 Suora lähetys aika-ajoista
La 3.3. 12.50-13.40 Aika-ajojen uusinta
Su 4.3. 00.25-01.05 Suora lähetys warm upista
Su 4.3. 04.30-06.45 Australian Grand Prix, suora lähetys
Su 4.3. 06.45-07.30 F1 Studio, kisan kooste
Ma 5.3. 09.30-11.35 GP-uusinta

Ennakkoraportti:

Australian Grand Prix siirtyi Adelaidesta Melbourneen vuonna 1996. Samalla myös kengurumaan kilpailun luonne muuttui, sillä nyt ajettiin kauden avauspisteistä, kun aiemmin sarja päätettiin maapallon toiselle puolelle. Melbournessa on kyllä ajettu Grand Prix'tä aiemminkin, mutta luonnollisesti hieman erilaisissa olosuhteissa...Lisää

Rataindeksit:

Arviot eri kuljettajille

Michael Schumacher: 8½

Kolminkertaisella maailmanmestarilla on puolustettavanaan viime vuodelta voitto. Tästä huolimatta Melbourne ei ole ollut Schumille koskaan helppo paikka avata uutta kautta. Melbournessa ajetaan nyt kuudetta kertaa ja ainoastaan kahdesti Schumacher on noussut palkintokorokkeelle; vuonna -97 hän oli toinen ja viime vuonna ykkönen. Paalulle Ferrari-pilotti ei ole täällä koskaan yltänyt. Kaikesta huolimatta yksi ennakkosuosikeista.

Mika Häkkinen: 10

McLarenin Mika Häkkiselle Melbourne on ollut aina suotuisa. Tilastollisesti Häkkinen on nykykuljettajista Melbournen valtias, vaikka tilillä onkin vain yksi voitto. Paalupaikkoja on kertynyt kuitenkin peräti kolme kappaletta, kolmelta viime vuodelta. Voittoja saattaisi olla enemmänkin, jos McLarenin ja Mercedeksen tekniikka olisi ollut yhtä hyvässä iskussa kauden alussa kuin kuljettaja.

Jacques Villeneuve: 9

Kanadalainen Villeneuve saa paremman arvosanan kuin hallitseva maailmanmestari ja viime vuoden voittaja. Jotenkin Melbournen nopeavauhtinen katurata saa jenkkiratoihin tottuneen kuljettajan syttymään aivan toisella tavalla, kuin moniin muihin kilpailuihin. Uransa ensimmäisessä Formula 1 -kilpailussa juuri tällä radalla lohkesi välittömästi paalupaikka. Jos BAR on luvatussa iskussa, niin Villeneuve tullaan näkemään palkintokorokkeella.

Kimi Räikkönen: 4-10

Kimin tilannetta on äärimmäisen vaikea arvioida. Kuinka ennustaa radan sopivuutta kuljettajalle, joka ei ole ajanut metriäkään kilpaa ykkösellä, eikä edes käynyt rata-alueella. Räikköselle kauden avauskilpailu on huomattavasti tärkeämpi kuin neljälle muulle keltanokkakuljettajalle. Viidestä rookiesta vain Räikkösen lisenssiä on puitu julkisesti todella rajusti. Isojen autojen kokemuksen puutteesta huolimatta ainoastaan Juan-Pablo Montoyalla lienee mahdollisuuksia Kimiä vastaan. Fernando Alonso ja Enrique Bernoldi jäävät taakse selvästi. Luciano Burti luetaan myös rookie-kuljettajaksi, vaikka hänellä on yksi ajettu kilpailu viime kaudelta. Räikkönen sijoittuu järkevällä ajolla kymmenen parhaan joukkoon.

Kuskin kommentit:

Jacques Villeneuve, BAR-Honda:

"Albert Parkin rata on paikka paikoin todella leveä, mutta silti ohittaminen siellä on vaikeaa. Lisäksi ensimmäinen mutka lähdön jälkeen on usein ollut monelle kuljettajalle kohtalokas, kuten myös minulle kaudella 1997.

Ilmapiiri Melbournessa on kuitenkin erittäin hyvä ja se yleensä muokkaa asennoitumista myös rataan nähden. Kun radalla pääsee hyvään rytmiin, sitä on mukava ajaa. Korkeuserojen puuttuminen ei haittaa, vaikka mukavaa olisi jos niitäkin löytyisi.

Uskon, että jos onnistumme olemaan nopeita Albert Park -radalla, silloin olemme nopeita myös monella muulla radalla."

Merkkipaalut:

Australian vuoden 2001 GP on uran ensimmäinen Formula ykkösten GP-kilpailu neljälle kuljettajalle. Nämä kuskit ovat Sauberin Kimi Räikkönen (Suomi), Williamsin Juan Pablo Montoya (Kolumbia), Arrowsin Enrique Bernoldi (Brasilia) ja Minardin Fernando Alonso (Espanja). Ferrarin Rubens Barrichello ajaa 130. GP:nsä. Australian osakilpailu on McLarenin 510. GP.

Lue myös:

    Uusimmat