Mainos

Auer-syyttäjä: "Hätäkeskusnauha todistaa ettei ulkopuolista ollut"

Auer-syyttäjä Jarmo Valkaman mukaan hätäkeskusnauha on syyttäjän tärkein todiste. Sitä puitiin Porissa keskiviikkona, kun Auer-oikeudenkäynti jatkui. Jopa Anneli Auerin vapauttanut Vaasan hovioikeus katsoi kesällä 2011 tallenteen puhuvan Aueria vastaan, kun se antoi päätöksen.

- Se todistaa, ettei murhatalossa ollut ulkopuolisia, syyttäjä sanoo.

Oikeudenkäynti alkoi aamulla nauhan kuuntelulla. Tallenteessa kuuluu hätäinen Anneli Auer, hänen tyttärensä sekä erilaisia taustaääniä, muun muassa kuolevan Jukka S. Lahden huutoja ja korinaa.

Syyttäjän mukaan tallenne tulee vastaan ensimmäisellä kerralla surullisena ja sekavana massana.

- Siellä ei kuulu ulkopuolisen ääntä. Jukka S. Lahti ei osoita mitään sanoja tekijälle.

Salissa kuunneltiin eri versioita: vain Auerin äänet, vain uhrin äänet, vain taustaäänet.

Niiden perusteella on yritetty päätellä tapahtumien kulkua.

Lavastuksesta kiistaa

Puolustusasianajaja Juha Manner totesi puhelusta, ettei se ole lavastettu. - Tallenne ei poissulje ulkopuolista tekijää. Emme tiedä kuka on aiheuttanut ääniä. Syyttäjän Lahden ääniksi väittämät voivat olla ulkopuolisen. Voi olla myös päällekkäisiä ääniä.

Syyttäjän mukaan tallenteelta kuuluu vain miehen korinaa, ei kuulu mäiskettä tai pakoääniä.Syyttäjä ihmetteli, miksi uhri ei sano tilanteessa tekijälle mitään, jos kerran olisi ulkopuolinen tekijä.

Anneli Auer huomautti itse kuin nauhalta kuuluu se, kun Jukka huusi häntä apuun.

Syyttäjän mukaan Auerilla ja Lahdella on ollut riitaa aiemmin ja Lahti on sen taiston jälkeen jo vuotanut verta. Auer on ollut poissa puhelimesta hätäpuhelun aikana 59 sekuntia ja sen aikana Lahti on tapettu.

Puolustus kiisti tämän ja salissa kiisteltiin sekunneista ja siitä mitä niiden aikana ehtii tehdä. Syyttäjän mukaan Auer ehti hyvin tappaa Lahden, mutta puolustuksen mukaan ei.

Riitaa aiheutti myös lavastusväite. Puolustus vetosi FBI:n tutkimuksiin, jonka mukaan tallenteella olevia ääniä ei ole lavastettu.

- Ei löytynyt merkkejä, mutta ei sitä suljettu poiskaan, syyttäjä totesi.

Kiistaa aiheutti myös puhelun litterointi. Puolustuksen mukaan poliisin eri litteroinneissa on eroa ja myöhemmissä asioita on tulkittu Auerin vahingoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.