Mainos

Audin uusi A7 on täynnä high techiä – konepellin alla mylvii kuitenkin kolmelitrainen V6

1:33

Audi esitteli seuraavan sukupolven A7:n eilen illalla Suomen aikaa.

Audi ei ole lähtenyt keksimään pyörää uudelleen uuden A7:n kanssa. Kyseessä on varsin tuttuja linjoja omaava iso viistoperä, joka on nyt kuitenkin pakattu täyteen valmistajan tuoreinta teknologiaa.

Parhaiten uuden A7:n erottaa edeltäjästään takaa. Lippulaivamalli A8:n tapaan takavalot ovat kasvaneet koko perän levyisiksi. Niin ikään keula on saanut terävämmän ilmeen valmistajan nykyisen tyylin mukaisesti.

Sisätiloiltaan auto ei kilpaile A8:n ylellisyyden kanssa, mikä ei tietysti ole tarkoituskaan. A8:n tapaan kojelaudasta löytyy kuitenkin kaksi suurta kosketusnäyttöä, joilla hallitaan useimpia auton toimintoja. Keulalle on myös valittavissa laserteknologiaa hyödyntävät LED-matriisivalot.

Auto tulee saataville sekä neli- että viisipaikkaisena versiona. Ensimmäisenä tarjolle tulevassa versiossa on kolmilitrainen TFSI-bensiiniturbo kuudella sylinterillä. Mylly tuottaa 340 hevosvoimaa, joiden turvin A7 ampaisee nollasta sataan 5,3 sekunnissa. Myöhemmin valikoima kasvaa myös kevythybrideillä, joissa sähkömoottorin avulla polttoaineenkulutusta on saatu pienennettyä noin 0,7 litraa satasella.

Saksan Neckarsulmissa valmistettava A7 saapuu Suomeen ensi keväänä.

Lähde: Audi

***

2:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.