Audin toimitusjohtaja liittyi päästökohun seurauksena pidätettyjen joukkoon

0:47

Päästötestausten manipulointia koskeneet tutkimukset ovat edenneet siihen pisteeseen, että Audin toimitusjohtaja on pidätetty epäiltynä osallisuudesta.

Pääkuvan video

Päästökohu sai mielenosoittajan liikkeelle keväällä 2016

Saksassa viranomaiset ovat pidättäneet Audin nykyisen toimitusjohtajan Rupert Stadlerin osallisuudesta päästötesteissä huijaamisesta. Volkswagen-konserni joutuukin jälleen etsimään sijaista yhden automerkkinsä johtoon.

Stadlerin maanantainen pidätys onkin syössyt Volkswagenin jälleen pieneen kaaokseen samalla, kun konserni pyrkii nousemaan takaisin jaloilleen päästökohun jäljiltä.

Volkswagenin tiedottaja kertoi, että Volkswagenin ja Audin johtokunnat eivät ole vielä päässeet päätökseen jatkosta, ja että tilanteen arviointi jatkuu yhä.

Volkswagen on jo vuosia yrittänyt sanoa, että päästöhuijauksesta tiedettiin vain alemman tason johtajien keskuudessa, mutta Yhdysvaltain viranomaiset nostivat rikossyytteen entistä VW-pomoa Martin Winterkornia kohtaan alkuvuodesta. Münchenin syyttäjänvirasto taas laajensi oman tutkimuksensa ulottumaan Audiin kesäkuun alussa.

Syyttäjät kertovat, että Stadleria epäillään väärennöksestä ja valheellisesta mainonnasta sekä mahdollisesta osallisuudesta huijausohjelmistoilla varustettujen autojen tuomisesta myyntiin Euroopassa. Eritoten syyttäjiä kiinnostaa tietää se, että ehtikö Stadler pysäyttää päästömittauksia huijaavien Audi-mallien toimitukset heti sen jälkeen, kun päästökohu alkoi.

Münchenin syyttäjänvirasto kertoi Stadlerin pidätyksen jälkeen, että Audi-pomo pidätettiin tutkimusten haittaamisen pelossa.


Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja