Mainos

Ateneumissa saa Picassoa koko rahalla

Nyt ei tarvitse lähteä laivalla Ruotsiin katsomaan Picasson tauluja, kun Ateneumin taidemuseossa on näytillä lähes kaksisataa Picasson teosta kahden viikon päästä avattavassa suurnäyttelyssä.

- Itse en 1990-luvulla käynyt Tukholman Picasso-näyttelyssä, mutta siellä käyneet muistelevat, kuinka Helsingistäkin lähti laivalasteittain väkeä. Nyt olisi toiveena, että laivan nokka olisi Tukoholmasta Helsinkiin päin, myhäilee Ateneumin museon tiedottaja Marja Istala Kumpunen.

Ateneum valmistautuu jättinäyttelyyn erikoisjärjestelyin: kolmanteen kerrokseen avataan ylimääräinen kahvila vain Picasso-näyttelyn ajaksi, ja lippuja saa ostaa ennakkoon netistä.

- Tämä on lisäpalvelu, jossa on ajateltu erityisesti heitä, jotka tulevat kauempaa. Lipun voi ostaa netistä tietylle päivälle ja tietylle ajalle. Näin välttyy jonottamasta lippua kassalla, sanoo Istala Kumpunen.

Hän korostaa, että näyttelyä ei ennakkomyynnistä huolimatta missään nimessä myydä loppuun - lippuja saa aina myös kassalta.

Kaksinkertaiset lipun hinnat

Näyttelyn turvajärjestelyt ovat tiukat - tosin turvajärjestelyistä museon tiedottaja Marja Istala Kumpunen ei saa kertoa.

- Nimenomaan turvallisuussyistä, hän sanoo.

Myöskään näyttelyn budjetista hän ei kerro tarkemmin, mutta sanoo näyttelyn hinnan olevan seitsemännumeroinen luku.

- Suurin kustantaja ovat näyttelyn kävijät, Istala-Kumpunen toteaa.

Picasso-näyttelyn liput ovat kaksi kertaa kalliimmat kuin Ateneumin liput yleensä. Liput maksavat kuusitoista euroa, kun yleensä hinta on kahdeksan euroa.

Pablo Picasson näyttely avataan Ateneumin taidemuseossa perjantaina 18.9. Näyttely on esillä ensi vuoden alkuun eli 6.1.2010 asti.

(Kuva: © Pablo Picasso: Naisen rintakuva Cranach nuoremman mukaan (1958). Ateneum. Kuva: KKA / Janne Mäkinen)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.