Mainos

Asuuko sisälläsi kalenterihamstraaja?

Vuodenvaihteessa on tapana muistella menneitä, ja monet säilövät samalla kalenterinsa ja muistiinpanonsa myöhempiäkin muisteloja varten. Useita vuosikymmeniä kattavia arkistoja käytetään moninaisesti myös työssä ja harrastuksissa.

"Edellisvuoden kalenteri pitää olla aina hollilla, ainakin alkuvuodesta", kommentoi Anniina MeuronenMTV3 Uutisten Facebook-sivulla.

Anne-Christine Hjelt kertoo, että hän on säilyttänyt kalentereita teini-ikäisestä saakka.

"Seinäkalenteriin tulee laitettua vain sellaiset asiat joita ei tarvitse muistaa myöhemmin, esimerkiksi hammaslääkärikäynnit. Sen sijaan viikkokalenteriin merkitään työtehtävät, käytetty aika tapaamiset yms. Myöhemmin saattaa olla tarpeen etsiä joidenkin tapaamisten- tai henkilöiden tiedot."

MTV3 Uutisten Facebook-sivulla sanottua

"Kirjoitan pöytäkalenteriin mm. työ- ja tapaamissuunnitelmia, ajo-ohjeita, koulutehtäviä jne. Onnistumisista on kiva myöhemmin lukea, mutta ne ikävät asiat tuovat ikävät fiilikset mieleen." - Tuija Numminen

"Miten voisi varmistaa, että sähköiset kalenterit - eli tuokiot omasta elämästä - säilyvät kaikissa olosuhteissa eivätkä katoa bittiavaruuteen?!?" - Ainokaisa Saarinen

Niin ikään Tiina M Puha toteaa säästäneensä kalenterit 13-vuotiaasta aina huomisen 50-vuotissyntymäpäivän kynnykselle asti, "ettei nuoruus unohtuisi".

Anna Wahlberg kertoo katsovansa omista arkistoistaan säätietoja.

"Säätiedot vanhoissa kalentereissani ovat arvokasta tietoa puutarhurihommissa, tallessa noin 10 v ajalta..."

Viikkokalenteri, seinäkalenteri, sähköinen...?

Osa kertoo säilyttävänsä viikkokalenterin, mutta heittävänsä seinäkalenterin menemään. Käytäntöä ovat entisestään kirjavoittaneet sähköiset kalenterit.

"Taskualmanakat ja muut mukana kulkevat säästän noin 5-6 vuotta, paitsi kännykän kalenteri tietty pysyy niin kauan kuin puhelinkin", kertoo Marika Karppanen.

"Puhelimen kalenteri on oikeestaan ainoo mitä käytän, siellähän ne kaikki säilyy", toteaa Anttoni Komulainen.

Kokonaan toinen asia onkin, miten vanhoista arkistoista löytää haluamansa nopeasti...

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.