Mainos

Asuntorakentaja ei yllättynyt Kiurun ehdotuksesta

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurun ehdotus tukea uusia vuokra-asuntoja korkeammalla valtiontuella ei yllätä Skanskan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikön johtajaa Ilpo Luhtalaa. Skanska on yksi Suomen suurimmista asuntorakentajista.

– Vuokra-asuntotuotannon vähäinen määrä on ollut pitkään tiedossa ja rakennusalalla on käyty siitä paljon keskustelua. Ei siis ole yllättävää, että nyt valtio on tulossa apuun.

– Rakennusalan toimijoiden kannalta olisi kuitenkin tärkeää, että tukimalli olisi pitkäaikainen, toimiva ja selkeä. Säännöt eivät saisi muuttua koko ajan, vaan alalle pitäisi saada vakiintuneet käytännöt.

Luhtalan mukaan vakiintuneet toimintatavat takaisivat sen, että vuokra-asuntoja pystyttäisiin tuottamaan tasaisesti.

Vuokra-asunnon ja omistusasunnon rakentamisessa omat haasteensa

Skanskan rakentamista asunnoista puolet on vuokra-asuntoja, puolet omistusasuntoja. Skanska aikoo myös jatkossa rakentaa molempia.

– Olemme iso yritys ja on tärkeää varmistaa, että tuloa tulee monenlaisista rakentamisen muodoista. Se auttaa reagoimaan paremmin suhdannevaihteluihin, sanoo Luhtala.

Skanskan mukaan on vaikea arvioida, kumpi tuottaa enemmän – vuokra-asuntojen vai omistusasuntojen rakentaminen.

– Ne ovat rakennuskohteina hyvin erilaisia siinä mielessä, että kun rakennamme omistusasuntoja, meidän pääomaa on enemmän sidottuna ja se tarkoittaa suurempaa riskiä. Aina on se riski, että asuntoja ei saada myydyksi.

Rakennetuissa vuokrakohteissa vuorostaan on jo valmiiksi tilaaja, joka kohteen ostaa. Tällöin rakentajan pääomaa ei ole sidottuna hankkeeseen samalla tavoin kuin omistusasunnoissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.