Asuntomessujen odotetuin: Kaj Stenvall -sisustus

Miellyttävätkö Kaj Stenvallin maalaukset? Kokkolan Asuntomessuilla 15.7.–14.8.2011 toteutetaan sisustus, jossa näkyvät ankkamaalausten tunnelmat, värit sommittelut ja tilanteet.

Ensi kesän Asuntomessuilla Kokkolassa 15.7.–14.8.2011 toteutetaan sisustuskonsepti, joka pohjautuu Kaj Stenvallin tunnettuihin ankkamaalauksiin. Suunnittelija Maria Kivijärven toteuttamassa Lakka Kivitalo Kaj Stenvallin sisustuksessa näkyvät ankkamaalausten tunnelmat, värit, sommittelut ja tilanteet.

– Toteutin Lakka Kivitalo Kaj Stenvallin sisustuksen herättämällä rakastetut ankkamaalaukset eloon. Maalaukset ikään kuin hyppäävät eri huoneissa ulos raameistaan mitä mielenkiintoisimmissa sisustuksen yksityiskohdissa, kuvailee Kivijärvi.

– Mielikuvituksellinen sisustuskonsepti on tehty rennon tyylikkäästi aikuiselle pariskunnalle ja heidän kahdelle lapselleen. Tällaisen sisustuksen toteuttamiseen tulee mahdollisuus vain kerran elämässä, Kivijärvi jatkaa.

Taiteilija pitää ideaa hyvänä ja odottaa itsekin lopputuloksen näkemistä, sillä Kivijärvellä on ollut täysi vapaus toteuttaa kokonaisuus omien ajatustensa pohjalta.

– Tämä on erinomainen tapa antaa maalauksilleni uusi ja mielenkiintoinen elämä sisustuksessa toisen tulkitsemana. Konsepti tarjoaa mahdollisuuden siihen, että töihini voi parhaimmillaan astua sisälle, miettii Kaj Stenvall.

Suunnittelijoiden ja taiteilijoiden anti kesän Asuntomessuille

Ensimmäistä kertaa Asuntomessuilla taiteilijan työt ovat sisustuksen lähtökohtana näin voimakkaasti.

– Halusimme olla mukana konseptin toteuttamisessa yhteistyössä taiteilija Kaj Stenvallin ja suunnittelija Maria Kivijärven kanssa, koska uskomme, että kohde tulee olemaan yksi Kokkolan messujen suosituimmista puheenaiheista, sanoo Suomen Asuntomessujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi.

Asuntomessujen ulkoilmeen yhtenäisyyteen ja viimeistelyyn vaikuttaa suunnittelija Ristomatti Ratia, joka suunnittelee asuntomessualueelle yhtenäisen aitaprofiilin. Kokkolan vanhakaupunki Neristanista vaikutteita saanut, ruutukuvioinen puuaita istuu hyvin merelliseen maisemaan Neristanin henkeä kunnioittaen.

Asuntomessuihin reilut kaksi kuukautta

Kesän 2011 Asuntomessujen pääteeman mukaisesti messuilla esitellään monipuolisesti kaikenkokoisia koteja kaikenikäisille. Asuntomessualueelle valmistuu kaikkiaan 131 asuntoa, joista näyttelykohteiksi tulee 40. Asunnot ovat 35 neliön yksiöistä runsaan 300 neliön omakotitaloihin.

Messuilla esiteltävistä asunnoista 30 on omakotitaloja, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitalohuoneistoa ja yksi paritaloasunto. Lisäksi 41. kohteeksi valmistuu Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja ja ratkaisumalleja, kuten ne olisivat oikeassa talossa.

Meren rannalla sijaitsevan pyöreän messualueen rakentaminen ja valmistelut etenevät aikataulussa.

– Rakennuksen ovat sisustusvaiheessa ja seuraavaksi siirrytään piha-alueiden maisemointiin ja istutuspuuhiin. Projekti etenee suunnitellusti, projektipäällikkö Touko Rauma kertoo tyytyväisenä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja