Asuntomarkkinoiden suunta 2002-2003

Äskettäin pidetyn Asuntomarkkinat 2002-seminaarin osanottajat uskoivat, että asuntomarkkinoilla jatkuu tänä vuonna varsin vakaa tilanne. Vanhojen asuntojen hintojen odotetaan nousevan edelleen lievästi - pääkaupunkiseudulla 3% ja muualla maassa noin 1%.

Asuntomarkkinoiden ilmapuntari käyttäytynee kuitenkin alkuvuonna hieman erilailla kun loppuvuonna, jolloin on odotettavissa hieman epävakaisempaa. Korkeapaine kuitenkin taas orastaa ensi vuoden puolella, uskoo maan johtava kiinteistönvälittäjä. Optimismia pitää yllä kuluttajien vahva tulevaisuuden usko.

Asuntomarkkinoille on viime vuosina tullut useita erilaisia vaihtoehtoja omistus- ja vuokra-asuntojen välimaastoon, mutta tässä markkinatilanteessa suosituimpia ovat kuitenkin perinteiset vaihtoehdot.

Uusien kovan rahan kohteiden käynnistymistä jarruttaa osaltaan toistatuhatta asuntoa käsittävä valmiiden asuntojen myyntivarasto. Se on tehnyt rakennusliikkeet entistä varovaisemmiksi.

Asunnonostajat ovat tunnetusti varsin korkoherkkiä. Uusien asuntolainojen keskikorko oli vuoden lopussa 5.1 %. Nähtäväksi jää, miten loppuvuonna näköpiirissä olevaan korkojen lievään nousuun reagoidaan. Isompaan korkopaniikkiin tuskin on syytä.

(Joka Kodin Asuntomarkkinat 3.2.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja