Mainos

Asuntolainojen korot pysyvät jatkossakin alhaisina

Asuntolainojen korot näyttävät pysyvän alhaisina ainakin vuoden. Ekonomistit arvioivat keskimäärin, että 12 kuukauden euriborkorko on vuoden päästä 0,8 prosenttia. Nykyisin tämä yleinen asuntoluottojen viitekorko liikkuu noin puolessa prosentissa.

– Ainakaan vuoden sisällä ei tarvitse olla huolissaan, että korkoihin menisi huomattavasti enemmän rahaa. Kun moni asia muuten kallistuu ja tulotkaan eivät juuri nouse, niin tätä voi pitää myönteisenä, sanoo pääekonomisti Pasi Kuoppamäki Danske Bankista.

Tulevaa korkotasoa arvioi STT:n pyynnöstä seitsemän ekonomistia pankeista ja tutkimuslaitoksista. Euriborin lisäksi pankki perii asiakkaalta korkomarginaalin, joka on uusissa lainoissa noin 1,5 prosenttiyksikköä.

Markkinakorot pysyvät alhaalla, koska euroalue näyttää toipuvan taantumasta hitaasti. Pellervon taloustutkimuksen (PTT) mukaan matala korkotaso tukee talouskasvua kahdellakin tavalla.

–Yhtäältä kulutus pysyy korkeana, ja toisaalta investoinnit laajentavat tuotantoa, sanoo PTT:n toimitusjohtaja Pasi Holm.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.