Mainos

Asuntokauppiaat odottavat vilkasta syksyä — hintojen lasku jää lieväksi

Asuntojen hintojen heinäkuussa alkaneesta laskusta odotetaan lievää. Kiinteistönvälittäjien mukaan kauppa käy, vaikka myyntiajat ovatkin hieman pidentyneet.

Epävarma taloustilanne on saanut kuitenkin ostajat harkitsemaan kaupantekoa tarkkaan.

– Oikea hinnoittelu on aina tärkeätä kun lähdetään asuntoa vaihtamaan. Siellä se suurin ero tulee. Viime kädessä ihmiset miettivät pikkusen pidempään ja myyntiajoissa on ollut pientä pitenemistä mutta edelleen jos hinta ja asunto ovat kohdallaan niin kauppa käy, toteaa SKV:n kiinteistönvälittäjä Raine Lamberg.

Kerrostalo- ja rivitaloasuntojen hinnat kääntyivät jo heinäkuussa laskuun pääkaupunkiseudulla, jossa asunnot halpenivat kesäkuusta hieman yli prosentin.

Muualla maassa hinnat pysyivät ennallaan. Alalla ei kuitenkaan odoteta suurta pudotusta.

–Itse uskon, että lasku on hyvin vähäinen myöskin jatkossa, mitään suurta dramatiikkaa meillä ei ole ollut myöskään tältä osin, OP-Pohjolan kiinteistönvälitysjohtaja Kenneth Sandberg.

Edellisestä notkahduksesta on kolme vuotta. Synkkenevät talousnäkymät lamauttivat asuntokaupan syksyllä 2008.

Lambergin mukaan samanlaisesta tilanteesta ei ole nyt pelkoa.

– Ei ole lähellekään sama. Silloin volyymi pysähtyi lähestulkoon kuin seinään ja joulua kohti meni koko ajan huonompaan suuntaan.

Asuntokauppiaat arvioivat, että kauppa käy, kunhan ostajat vain luottavat tulevaisuuteensa. Suurin kysymysmerkki on työllisyyden kehitys syksyn aikana.

(MTV3)

Katso Seitsemän uutisten juttu (4.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.