Asuntojen hintojen nousu pysähtymässä

Asuntojen hinnat eivät ole juurikaan nousemassa vuoden 2006 aikana. Näin kertoo Suomen SKV Oy:n asuntojen hintabarometri (heinäkuu 2006), joka julkistettiin keskiviikkoaamuna SuomiAreena-tapahtuman yhteydessä Porissa.

Valtakunnallisen barometrin tulosten mukaan asuntojen hinnat pysyvät jotakuinkin ennallaan tämän vuoden aikana. Myyntiajat pitenevät, mutta hyvän sijainnin kohteille on yhä kysyntää.

Työllisyys, ansiokehitys ja yleinen taloudellinen kehitys ovat barometrin mukaan myönteisellä tasolla asuntomarkkinoiden kehityksen kannalta. Korkotason lievä nousu ei ole vaikuttanut merkittävästi asuntolainojen kustannuksiin, ja kuluttajien luottamus omaan talouteensa on edelleen nousussa.

Paikkakuntakohtaisessa ennusteeessa hintojen arvioidaan kasvavan vuoden loppuun mennessä suhteellisesti eniten Jyväskylässä, Kotkassa, Seinäjoella, Lappeenrannassa ja pääkaupunkiseudun kehyskunnissa. Hintojen laskua odotetaan Vaasassa.

Porin suomalaisen klubin terassilla oli tänään SuomiAreenan keskustelutilaisuus otsikolla: Vieläkö asuntojen hinnat nousevat –velkavankeus edessä?

Keskustelijoina olivat Valtion asuntoneuvoston pj. Pia Viitanen, Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen, SATO :n toimialajohtaja Tuula Entelä, Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Inha ja Nordean johtaja Pekka Luukkanen. Keskustelun vetäjänä toimi SKV Oy:n johtaja Raimo Sarajärvi. Tilaisuuden avasi MTV Median toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.