Asunnonostoaikeet yleisimpiä Pohjanmaalla

Asunnon ostoaikeet ovat yleisimpiä Pohjanmaan maakunnassa, jonka talouksista yhdeksän prosenttia suunnitteli asunnon hankkimista vuoden kuluessa. Maakunnassa suunnitellaan myös rahan käyttöä kotiin ja asumiseen, kuten asunnon peruskorjausta ja sisustamista sekä kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan hankintaa. Pohjanmaalla eli entisellä Vaasan rannikkoseudulla myös säästö- ja lainanottoaikeet ovat vahvimmat, ja säästöjen sijoittaminen asuntoon on siellä yleisempää kuin muualla maassa.

Päijät-Hämeessä kuluttajat pitivät ajankohtaa erityisen otollisena kestotavaroiden hankinnalle. Kodinkoneiden, huonekalujen ja harrastusvälineiden ostoaikeet ja kodin remonttisuunnitelmat olivat siellä koko maan kärkitasoa. Niinikään Päijät-Hämeessä aiotaan kestotavaroita varten säästää tai ottaa lainaa innokkaammin kuin useimmilla muilla alueilla.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometriä varten haastateltiin loka-joulukuussa 4 900 suomalaista. Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Itä-Uudellamaalla ovat tyytyväisimmät kotitaloudet, kun verrataan oman talouden tilannetta viime vuoden viimeisellä neljänneksellä vuotta aiempaan. Vähiten tyytyväisiä olivat Etelä-Karjalan, Pohjanmaan ja Kainuun kuluttajat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja