Asumisen, puutarhan ja mökkeilyn suurtapahtuma

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 7.–10. huhtikuuta viiden tapahtuman kokonaisuus, johon kuuluvat Kevätpuutarha-, Oma Koti-, ASMA-, Sisusta!- ja OmaMökki-messut.

Yli 600 näytteilleasettajan suurtapahtuma tarjoaa tietoa, ideoita ja tuotteita asumiseen, rakentamiseen, remontointiin, vapaa-ajan asumiseen, puutarhaan ja piensisustukseen. Kävijät voivat tutustua kaikkiin tapahtumiin yhdellä lipulla.

Kevätpuutarha-messuilla kaikkien aikojen upein yleiskoristelu

Suomen suurin puutarha-alan tapahtuma Kevätpuutarha-messut täyttää Messukeskuksen huikealla kukkaloistolla kansainvälisten puutarhanäyttelyiden tyyliin. Kymmenistä tuhansista kukkasipuleista, puista ja pensaista, vesielementeistä ja erilaisista pihamateriaaleista muodostuva yleiskoristelu levittäytyy tällä kertaa koko messuhalliin.

Yleiskoristelun kymmenen erityylistä mallipuutarhaa esittelevät alan uusimpia trendejä ja tarjoavat kävijöille ideoita oman puutarhansa suunnitteluun. Todellinen katseenvangitsija on keskelle hallia sijoittuva suuri keskuspuutarha valtavine suihkulähteineen ja kattokruunuineen.

Vinkkejä ja inspiraatiota on tarjolla myös niille messukävijöille, joilla ei ole omaa pihaa: puutarha-alan oppilaitokset suunnittelevat ja toteuttavat näyttelyalueelle kymmenen malliparveketta eri teemoin. Käytännön tietoa ja ratkaisuja puutarhaongelmiin on saatavissa ohjelmalavalta, neuvonta-alueelta sekä tietenkin näytteilleasettajien osastoilta.

Viherkattoseminaari ja kukkasidonnan SM-kilpailut

Viheraluerakentajat ry järjestää Kevätpuutarha-messuilla perjantaina 8.4. korkeatasoisen Viherkattoseminaarin. Seminaarin pääluennoitsija on saksalainen Dr Michael Henze, joka on laajasti perehtynyt viherkattojen rakentamiseen.

Messukeskuksessa nähdään jälleen myös kukkasidonnan taidonnäytteitä, kun Suomen Kukkakauppiasliitto järjestää Kevätpuutarha-messujen yhteydessä kukkasidonnan SM-kilpailut.

Oma Koti – rakentajan ja remontoijan hyötytapahtuma

Oma Koti -messuilla on runsaasti rakentamisen ja remontoinnin tuotteita, talopaketteja, kodin kiintokalusteita, lämmitys- ja energiatuotteita sekä erilaisia asumisen palveluita. Tänä vuonna Oma Koti -messuilla on paljon ohjelmasisältöä. Työnäytökset tarjoavat vinkkejä erilaisiin kodin nikkarointi- ja kunnostustöihin. Demolavalla esitellään päivittäin vaihtuvilla teemoilla hyötyasiaa sekä tuotedemoja, ja Omakotiliiton perinteiset linnunpönttötalkoot kutsuvat kaiken ikäisiä nikkaroimaan. Neuvontapalvelualueella kuluttajat saavat opastusta tärkeissä asumisen, rakentamisen ja remontoinnin peruskysymyksissä.

Oma Koti -messujen kyljessä järjestetään ASMA asunto- ja korjausmarkkinat. ASMA-tapahtumassa asuntokaupan, -vuokrauksen, -rahoituksen ja -tuotannon avaintoimijat sekä taloyhtiöille korjaus- ja muita palveluja tarjoavat yritykset ja yhteisöt esittelevät tarjontaansa ja osaamistaan. Myös pääkaupunkiseudun uudet ja tulevat asuinalueet esittäytyvät tapahtumassa.

Sisusta!-messujen teemana on muutos pienillä asioilla

Sisusta!-messut tarjoaa vinkkejä ja tuotteita kodinsisustuksen viimeistelyyn. Näytteilleasettajien osastotarjonnan lisäksi Sisusta!-messuilla on mielenkiintoista ohjelmasisältöä. Neljättä kertaa järjestettävän Sisusta!-tapahtuman ohjelmallisena teemana on muutos pienillä asioilla. Messuilla on esillä runsaasti tuotteita ja ideoita muun muassa kodin kausi-ilmeen muutokseen. Ohjelmassa tutustutaan erityisesti kodin muutokseen tekstiilien avulla. Loviisan Aitan omistaja Helena Aho demonstroi muutoksen saloja sohvan, tyynyjen ja verhojen avulla, ja lisäksi messuilta löytyy inspiraatiota kevään ja kesän kattauksiin. Loviisan Aitta on valittu Gia-kilpailussa Suomen parhaaksi sisustusliikkeeksi.

OmaMökki-messut kasvaa edelleen

Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut OmaMökki on jälleen suurempi kuin koskaan aiemmin. Tapahtuman näytteilleasettajat edustavat kattavasti mökin hankintaan, rakentamiseen ja kunnostamiseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Messuilta löytyvät tontit ja huvilavalmistajat, energia- ja jätehuoltoratkaisut, veneet, laiturit ja ulkoaltaat sekä ulkorakennukset huusseista huvimajoihin.

Tällä kertaa messuille pystytetään erityisen näyttävä valikoima ulkorakennuksia ja erilaisia saunoja. Myös altaita pienistä puupaljuista suuriin uima-altaisiin on esillä runsaasti.

Tapahtuma tarjoaa laajan tietopaketin ajankohtaisia energia- ja jätevesiasioita pohtiville. Muun muassa aurinkoenergia ja -paneelit ovat entistä vahvemmin edustettuna. Huussikorttelissa voi tutustua eri valmistajien laajaan käymälävalikoimaan ja kysyä asiantuntijoilta jätevedenkäsittelyn vaihtoehdoista sekä laitteiden asentamisesta ja huollosta.

Perjantaina 8.4. messuilla järjestetään jo perinteeksi muodostunut Mökkiseminaari, jossa eduskuntaryhmien, mökkikuntien ja mökkiläisten edustajat keskustelevat vapaa-ajanasumisen ajankohtaisista aiheista. Lauantaina 9.4. ohjelmassa on Huussiseminaari.

Aukioloajat: to–su 7.–10.4. klo 10–18.
Pääsyliput: Aikuiset 13 €, lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat 9 €, ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 9€/hlö.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja