Mainos

Ässien tuore päävalmentaja Pasi Kaukoranta: "Pelaajat saavat nyt uuden mahdollisuuden"

1:55

Jääkiekon Liigan Porin Ässien organisaatio koki suuren muutoksen perjantaina. Seura kertoi valinneensa päävalmentajat vuoteen 2023 saakka. Pasi Kaukoranta ottaa tässä kohtaa Mikael Kotkaniemen paikan, ja valmentaa Ässiä kauden loppuun asti. 

Kuvan videolla MTV Sportin haastattelema Pasi Kaukoranta.

Kaukoranta on toiminut porilaisten valmennustiimissä 11 kauden ajan. Hän ei tarvinnut pitkää miettimisaikaa tehtävän suhteen. 

– Tässä viime päivinä keskusteltiin asiasta, ja tänään sitten lyötiin nimet paperiin. Jos jääkiekkovalmentajalle soitetaan Porin Ässistä, niin se on yksinkertaisesti sellainen tilanne, varsinkin porilaiselle, että siitä ei voi kieltäytyä, Kaukoranta sanoi MTV Sportille.

Tuore päävalmentaja ei tahtonut lähteä avaamaan joukkueen ongelman ydintä, eikä kritisoimaan aikaisempien valmentajien työtä.

– En halua tässä kohtaa lähteä millään tavalla kommentoimaan aikaisempien valmentajien töitä. Tässä on nyt alkamassa valmennusryhmän kanssa 48 tunnin videospektaakkeli, jossa käydään läpi aikaisemmat ottelut, ja analysoidaan se, millä tavalla asiat voisi tehdä paremmin. Menneisyys on historiaa, nyt keskitytään tulevaisuuteen, Kaukoranta kertoi.

Ässä-luotsi nosti seuran lehdistötilaisuudessa esiin kolme teesiä, jotka ovat hänen mielestään tärkeimmät joukkueessa, kurinalaisuus, pelitapa ja intohimo. 

– Joukkueen pelitapa on sydän. Me satsataan kaikki siihen, että se joukkueen pelitapa on sellainen, että jokainen pelaaja tietää kaikissa eri tilanteissa, miten reagoida siihen. Oli sitten hyökkäyspään taikka puolustuspään peliä. Sitä kautta niitä voittoja alkaa tulemaan, Kaukoranta totesi.

Kaukoranta uskoo Ässien valoisaan tulevaisuuteen. Hän mainitsee erityisen tehtävää helpottavan faktan.

– Tämä on ehkä yksi suurimmista syistä, jonka takia tähän lähdin. 13 pelaajaa, joiden kanssa minulla on hienoja kokemuksia, mukaan lukien voitettu mestaruus muutamien pelaajien kanssa. Se helpottaa sitä tehtävää kummasti, Kaukoranta avasi.

– Totta kai joukkueen esitykset ovat harmittaneet, mutta nyt pelaajat saavat uuden mahdollisuuden. Se intohimo, joka heissä on. Se otetaan nyt vaan irti, ja uskon, että me onnistumme siinä, Kaukoranta päätti.

Ässät pelaa seuraavan ottelunsa 14. marraskuuta Helsingin IFK:n vieraana. 


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja