Mainos

Ässien pomo avaa seuran muutosta: "Tunnepuolella kipeitä ratkaisuja"

4:40

Kotimaisen jääkiekon Liigan Porin Ässät julkisti perjantaina tulevien vuosien strategiansa. Suurimpiin muutoksiin kuului päävalmentajien nimeäminen vuotee 2023 saakka, sekä pelaajahankintoihin koottu työryhmä. Seuran vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kertoi MTV Sportille Ässien muutoksista. 

Kuvan videolla Mikael Lehtisen haastattelu.

Merkittävin Ässien muutos on pelaajahankintapuolella. Tästä edespäin hankinnoista vastaa työryhmä ei yksittäinen ihminen.

– Työryhmä tarkoittaa sitä, että me haluamme tehdä päätöksiä pelaajahankintoihin työryhmämallilla, eikä yhden ihmisen mallilla. Toisaalta sen taustoihin liittyy myös se, että olemme rakentaneet laajan verkoston skouttaamaan mahdollisia Ässien pelaajia. Pyrimme myös sillä taloudellisiin ratkaisuihin pelaajien osalta, mutta työryhmämallilla pyritään saamaan päätöksiä oikealla lailla, ja sitä kautta myös rakentaa sitä tulevaisuutta, Lehtinen avaa.

Lehtinen aloitti kesäkuussa vt. toimitusjohtajan tehtävässä. Hän avasi sitä, miten tällaiseen suunnitelmaan päädyttiin.

– Keskeisenä tekijänä on ollut perehtyminen historiaan, ja mitä siellä on tapahtunut. Ollaan katsottu ne onnistumiset ja epäonnistumiset, niin nyt olemme voineet niiden kautta lähestyä tulevaisuutta. Olemme rakentaneet elementtä, joilla ainakin pyritään minimoimaan niitä riskejä sieltä epäonnistumisien kautta, ja enemmänkin tuottamaan positiivista tulosta sieltä, Lehtinen sanoo.

– Tietysti kun itse lähdin tähän mukaan kesäkuussa, niin keskeinen teema oli lähteä muuttamaan talouden elementtejä siellä taustalla, ja sitä kautta rakentamaan positiivista tulosta kausittain. Samalla meidän järjestelmät räätälöitiin oikealle mallille, joka taas tukee sitä työtä talouden taustalla. Tietysti meillä on ollut taustalla pitkäjänteinen strategia, jota jouduttiin nopeuttamaan huonon urheilullisen menestyksen vuoksi, Lehtinen jatkoi. 

Seurajohto on myös joutunut tekemään kipeitä päätöksiä kauden aikana. Muutamia viikkoja sitten Ässälegenda Jari Korpisalo sai väistyä urheilujohtajan tehtävistä. 

– Ne ovat tietenkin tunnepuolella kipeitä ratkaisuja, mutta asiapuolen täytyy ratkaista. Kun sitä analysointia tehtiin, niin on katseltu historiaa, millaisia faktoja siellä on, ja peilattu sitä tulevaisuuteen. Sitä kautta on lähestytty ratkaisuja, ja ne on niitä asiapuolia, Lehtinen kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja