Ässien kausi päättyi karmivan kuorman keskellä, tekosyyt jäivät väliin – Karri Kivi: "Ei kukaan Porissa halua kuulla sellaista"

Lehdistötilaisuus: Ilves - Ässät 8:35
Katso ratkaisuottelun lehdistötilaisuus tästä.

Jääkiekon SM-liigassa Porin Ässien kausi päättyi sunnuntaina, kun Tampereen Ilves kaatoi sen viidennessä puolivälieräottelussa lukemin 3–2. Sarja meni Ilvekselle voitoin 4–1. Vaikka porilaisten taival jäi kesken, oli Ässien kaudessa paljon hyvää. Tiivistettynä voisi sanoa, että pata on palannut.

Ässät näytti luonnetta vielä sunnuntain Tampereen taiston loppumetreillä. Vieraiden 3–3-tasoitusmaali jäi vain senttien päähän.

Ässät ei rutissut, vaikka systeemi antoi poikittaista mailaa selkään. Porilaisjoukkue oli keväällä hurjan otteluruuhkan keskellä. Kymmenen peliä 16 päivään tarkoitti siitä, että palautumiselle ei jäänyt paljoa aikaa.

Tekosyitä ei kuultu.

– Mitä jääkiekossa hyödyttää se, jos lähtee jossittelemaan tai ihmettelemään asioiden raadollisuutta? Eihän sellainen piipitys kuulu tähän lajiin. Kyse on siitä, miten pystyy keräämään itsensä päivä toisensa jälkeen. Emme selitelleet koko kauden aikana mitään, koska ei se auta arjessa millään tavalla. Ei kukaan edes harkitse tuota. Enkä usko, että kukaan Porissa edes haluaa kuulla mitään sellaista, Ässien päävalmentaja Karri Kivi pohti kevään haasteista MTV Urheilulle.

Isossa kuvassa Ässät oli yksi kauden hienoista tarinoista. Se nosti roimasti tasoaan useamman vaikean vuoden jälkeen, päästen aina puolivälieriin saakka.  

Syntyi hurmosta. Pori oli Ässien takana.

– Tärkeintä oli se, että olemme arjessa ahkeria. Muut voivat sitten arvioida sitä, että miten kaikki heijastuu ulospäin, Kivi sanoi teemasta.

Sunnuntaihin päättyi myös yksi aikakausi. Kivi jättäytyy nyt sivuun Ässien päävalmentajan paikalta. Hänen tilalleen astelee Jere Härkälä.

Tampereen viimeisen puolivälieräottelun jälkeen juontaja Sami Hintasen ojensi Ilveksen puolesta pienen muistolahjan Kivelle. Hänen käteensä lyötiin Ilves-merkkinen taskumatti.

– Saat itse hankkia täytteet, Hintsanen naurahti.

– En tiedä yhtään, että mitä seuraavaksi. Jos oikein muistan, niin huomenna on maanantai. Nyt ei tarvitse miettiä mitään. Aloitetaan vaikka tästä lahjasta, Kivi heitti ja poistui Ässien leirin pariin.

Lue myös:

    Uusimmat