Mainos

Assembly 2001 kokoaa yhteen tietokoneharrastajia

Tietokoneharrastajien Assembly 2001 -tapahtuma kokoaa jälleen Helsingin Areenaan tuhansia nuoria. Torstaina alkanut tapahtuma kestää koko viikonlopun kellon ympäri. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran.

Assembly-tapahtuma on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa tietokoneharrastajien kesän ykköstapahtumana paitsi Suomessa myös maailmalla.

-Odotamme 5000 koko viikonlopun vierasta. Ulkomaalaisia on tulossa 500-600. Kauimmaiset osanottajat ovat matkanneet Japanista, Australiasta ja Yhdysvalloista, kertoo tapahtuman vastaava järjestäjä Pekka Aakko.

Tyttöjen määrä on kasvanut vuosittain hitaasti mutta varmasti. Aakon mukaan tänä vuonna tyttöjä on mukana 300-400. Osallistujien keski-ikä on 17-18 vuotta. Tänä vuonna mukana on myös vanhempaa kaartia, jotka ovat olleet mukana ensimmäisessä Assembly-tapahtumassa.

-He ovat tulleet muistelemaan menneitä ja osallistumaan kilpailuihin, Aakko kertoo.

Vilkkaampaa kuin koskaan

IT-alan laskuvire on näkynyt Assembly 2001 -tapahtumassa tänä vuonna pienten sponsoriyritysten vetäytymisenä. Isot yhteistyöyritykset ovat edelleen mukana.

-Tietokoneharrastajien innokkuuteen alan vaikeudet eivät ole vaikuttaneet. Meillä on täällä tänä vuonna vilkkaampaa kuin koskaan ennen, Aakko sanoo.

Assembly 2001 järjestetään pääosin vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman liikevaihto on noin 1,2 miljoonaa markkaa. Järjestelyihin osallistuu 200 työntekijää. Valvontakin on järjestetty, mutta alkoholittomassa tapahtumassa ei ole sen kymmenvuotisen historian aikana koskaan esiintynyt järjestyshäiriöitä.

Assembly 2001 kerää edellisvuosien tapaan nuoria pelaamaan ja tapaamaan toisiaan, mutta myös kilpailemaan. Tänä vuonna kilpaillaan 15:ssä sarjassa mm. itse tehtyjen multimediateosten ja demojen paremmuudesta. Palkintorahoja jaetaan yhteensä 210000 markkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.