Mainos

Assangen avustaja pidätettiin Ecuadorissa – yritti paeta Japaniin

2:12
Julian Assange pidätettiin torstaina Ecuadorin suurlähetystöstä Lontoossa.

Wikileaksin perustajan Julian Assangen avustaja on pidätetty Ecuadorissa, kertoo maan sisäministeri.

Avustaja pidätettiin, kun hän yritti poistua maasta ja paeta Japaniin. Sisäministeri Maria Paula Romo ei kertonut pidätetyn nimeä, mutta sanoi tämän kuuluvan Assangen lähipiiriin.

Aiemmin torstaina Lontoon poliisi pidätti Assangen Ecuadorin suurlähetystöstä, missä tämä oli asunut vuodesta 2012. Poliisin mukaan Ecuador oli perunut Assangen turvapaikan.

Pian pidätyksen jälkeen Britannian oikeusistuin totesi Assangen syylliseksi takuuehtojensa rikkomiseen. Assangen kerrottiin rikkoneen ehtoja, jotka hänelle asetettiin, kun hän pääsi vapaaksi takuita vastaan vuonna 2012. Tapaus liittyy Ruotsissa Assangea vastaan nostettuihin syytteisiin. Tietovuotajaa epäiltiin useista seksuaalirikoksista.

Yhdysvalloissa puolestaan Assangea syytetään salaliitosta ja pyrkimyksistä murtautua viranomaisten tietojärjestelmiin. Yhdysvallat on vaatinut Assangen luovuttamista maahan, ja pyyntöä käsitellään oikeudessa toukokuussa.

Assangea voi odottaa Yhdysvalloissa viiden vuoden vankeusrangaistus. Syytteet liittyvät vuoden 2010 massiiviseen tietovuotoon, kun Wikileaks-sivusto julkaisi satojatuhansia Yhdysvaltojen viranomaisten dokumentteja, jotka paljastivat arkaluonteisia tietoja Irakin ja Afganistanin-sodista.

Assangen asianajajan mukaan tietovuotaja aikoo taistella luovutusta vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja