Askel oikeaan suuntaan: Vogue kieltää liian laihat mallit

Vogue ei enää käytä muotikuvissaan liian laihoja malleja. – Voguella on ainutlaatuinen tilaisuus tarttua ajankohtaisiin aiheisiin, joihin tunnemme voivamme vaikuttaa, britti-Voguen päätoimittaja Alexandra Shulman totesi.

Liian laihoista malleista ja heidän markkinoimastaan kehonkuvasta on kiistelty vuosikausia. Nyt muotilehtien lippulaiva Vogue on luvannut hankkiutua eroon kuvista, joissa vaatteita esittelevät liian laihat ja mahdollisesti syömishäiriöiset mallit, kertoo Daily Mail.

Useiden maiden Vogue-lehdissä julkaistussa lupauksessa lehtien päätoimittajat vannoivat myös, etteivät enää käytä alle 16-vuotiaiden mallien kuvia.

– Koska olemme yksi muotialan voimakkaimmista medioista, Voguella on ainutlaatuinen tilaisuus tarttua ajankohtaisiin aiheisiin, joihin tunnemme voivamme vaikuttaa, britti-Voguen päätoimittaja AlexandraShulman totesi.

Shulman on aiemminkin kritisoinut esimerkiksi muotisuunnittelijoiden tapaa lähettää hyvin pieniä vaatteita malleille. Shulmanin mukaan lehtien on tällöin pakko palkata uvauksiin rinnattomia ja kapealanteisia malleja, joiden "luut törröttävät", sillä normaalikokoiset naiset eivät mahdu suunnittelijoiden lähettämiin vaatteisiin.

Vogue lupasi myös huolehtia mallien yksityisyydestä ja tarjota heille terveellisiä ruokia ja juomia kuvausten ja muotinäytösten aikana. Lehti haluaa edistää tervettä kehonkuvaa.

Alle 16-vuotiaista malleista on jo luovuttu esimerkiksi Lontoolaisissa muotinäytöksissä. Italiassa ja Espanjassa on kielletty mallit, joiden painoindeksi alittaa tietyn tason. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun muotialan lehti on asettanut omat standardit kuville ja malleille.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja