Asiantuntijoilta kova syytös – arvioiden mukaan Harry ja Meghan välttelevät kuningatar Elisabetin kohtaamista: "Heillä on vaivaantunut olo"

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Vaikka matkustamista maiden välillä on suositeltu välttämään, on prinssi Harrya kuitenkin myös kritisoitu päätöksestään olla vierailematta Iso-Britanniassa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät kuninkaallisen elämän sekä Iso-Britannian taakseen maaliskuussa, jolloin he muuttivat esikoisensa Archien kanssa Yhdysvaltoihin. Viimeistä kertaa Harry ja Meghan edustivat kuninkaallisina maaliskuussa, jonka jälkeen he suuntasivat uuden elämänsä pariin merten taakse toiselle mantereelle. Samoihin aikoihin alkoi koronaviruspandemia, minkä johdosta matkustamista maiden välillä on suositeltu välttämään. 

Näin ollen prinssi Harry ei ole vieraillut kertaakaan kotimaassaan sen jälkeen, kun hän muutti perheensä kanssa Yhdysvaltoihin keväällä. Vaikka matkustamista maiden tai mantereiden välillä ei suositella, on Harry saanut osakseen myös kritiikkiä siitä, ettei hän ole käynyt muuttonsa jälkeen kotimaassaan katsomassa ikääntyviä isovanhempiaan. Harryn isoäiti kuningatar Elisabet on 94-vuotias ja isoisä prinssi Philip 99-vuotias. 

Kuninkaalliskirjailija Angela Levin puhui hiljattain asiasta brittiläisellä radiokanavalla, ja hänen mielestään herttuapari on toiminut väärin siinä, etteivät he ole tulleet takaisin Iso-Britanniaan tapaamaan Harryn isovanhempia. Levinin näkemyksen mukaan Harry ja Meghan ovat pysytelleet Yhdysvalloissa välttääkseen mahdollisesti vaivaannuttavan tilanteen. 

Radiojuontaja Mike Graham puolestaan otti esille keskustelussa, ettei ole kenenkään syytä, että ihmiset ovat nyt yleisesti kaukana toisistaan pandemian takia. Graham oli kuitenkin samaa mieltä, että Harry ja Meghan olisivat voineet tehdä enemmän. 

– Mutta Harrylla ja Meghanilla ei vaikuta olevan minkäänlaista kiirettä palata Kaliforniasta katsomaan prinssi Philipiä, joka ei tästä enää nuorene. Kuningatar kerää myös vuosia, kuten kaikki muutkin perheessä.

Levin jatkoi keskustelua toteamalla, että hänen mielestään Harry ja Meghan ovat käyttäytyneet "pelkurimaisesti", kun he eivät ole palanneet Iso-Britanniaan.

– Mielestäni he ovat pelkureita, luulen etteivät he halua tehdä sitä sillä heillä on vaivaantunut olo. 

– Keskustelu tulee olemaan kiusallista ja mielestäni he ovat pelkureita kun he pysyttelevät poissa, ei ole mitään syytä sille, miksi he eivät voisi tulla.

Harry ja Meghan herättivät hiljattain keskustelua sekä kysymyksiä, kun uutisoitiin, että Harryn raskaana oleva serkku prinsessa Eugenie ja hänen miehensä Jack Brooksbank muuttivat herttuaparin paikalliseen kotiin Frogmore Cottageen marraskuussa. 

Sen, että Harry ja Meghan antoivat Iso-Britannian kotinsa toistaiseksi Eugenien ja hänen miehensä käyttöön, ajateltiin olevan aluksi koskettava ja kaunis ele. Tämä teko kuitenkin suututti lähteiden mukaan kuningatar Elisabetin, joka lahjoitti Frogmore Cottagen Harrylle ja Meghanille pariskunnan hääpäivänä. Teknisesti Harry ja Meghan kuitenkin yhä omistavat Frogmore Cottagen – ainakin toistaiseksi. Eugenien ja Brooksbankin muutettua Frogmore Cottageen vaikutti kuitenkin siltä, ettei pariskunnalla olisi aikomusta palata Iso-Britanniaan lähiaikoina. 

– Se on varma merkki siitä, etteivät he enää koskaan palaa Iso-Britanniaan asumaan, kuninkaallisia läheinen lähde kertoo. 

– Se oli äärimmäinen isku vasten hänen majesteettinsa kasvoja, joka antoi Harrylle ja Meghanille talon lahjana. 

Frogmore Cottage on ollut kuuma peruna puheenaiheena jo pitkään, sillä taloon tehtiin laaja, verovaroin rahoitettu remontti ennen kuin Harry ja Meghan muuttivat sinne. Kuninkaallisista velvollisuuksista vetäytymisen jälkeen ilmoitettiin, että pariskunta tulee maksamaan remontin kulut takaisin henkilökohtaisista varoistaan. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja