Asiantuntijat kertovat: Tällaisia laukkuja suomalaiset naiset ostavat

Asiantuntijat valottivat Helmelle suomalaisnaisten laukkumieltymyksiä. Minkälainen on suomalaisen naisen unelmalaukku?

Longchampin edustajana Suomessa toimiva laukkujen asiantuntija, Inka Soilampi kertoi Helmelle, millaisia laukkuja suomalaiset naiset käyttävät ja minkälaisista laukuista haaveillaan. Myös suomalaiselta Lumi Accessoriesilta paljastettiin suomalaisten naisten laukkumieltymysten saloja.

Käytännöllisyys painaa suomalaisten puntarissa

Suomalaisille erityisen tärkeää laukun valinnassa on käytännöllisyys. Useimmat suomalaisnaiset valitsevat laukun värin ja mallin sen mukaan, että se sopii mahdollisimman moneen eri asukokonaisuuteen.

– Siten laukku sopii kaikkien vaatteiden kanssa ja ei tarvitse pelätä sitä, että kukaan kiinnittäisi ihmeemmin huomiota, Soilampi kertoo.

Tätä nykyä suomalaiset naiset eivät enää kuitenkaan osta esimerkiksi kenkiä ja heti perässä yhteen sopivaa laukkua, kerrotaan Lumi Acessoriesilta. Laukku toimii nykyään omana asusteenaan, joka ei orjallisesti määrää sitä millaiset kengät pitää jalkaan tänään sujauttaa. Monet suomalaiset naiset antavat myös muutoin mustanpuhuvalle lookilleen piristysruiskeen värikkäällä laukulla.

Soilampi painottaa, ettei suomalainen nainen haaveile missään nimessä tylsästä laukusta.

– Kaikkien käytännöllisten ominaisuuksien lisäksi toivotaan jotain hauskaa, ettei laukku olisi kuitenkaan tylsä. Jotakin hauskaa särmää kuten väriä tai muita yksityiskohtia kaivataan, vaikka rinnalla vaikuttavatkin vahvasti myös käytännölliset puolet, Soilampi toteaa.

Suomalaisten onneksi nykyään on tarjolla paljon laukkumalleja, joissa on sekä lyhyemmät että pidemmät kahvat. Erimittaiset kahvat mahdollistavat sen, että laukun voi vetää joko pään yli tai sitä voi kantaa tyylikkäästi myös kädessä. Suomalaiset ovat innostuneet juuri muunneltavista laukkumalleista.Myös sääolosuhteet sanelevat omat raaminsa suomalaisnaisten laukkuvalintojen kohdalla. Kukaan ei halua laukkua, joka on entinen pikku sateen jälkeen, sillä sadettahan täällä piisaa – niin lumen kuin vedenkin muodossa.

– Esimerkiksi vetoketju on aina kiva lisä, ettei laukun sisään sada, Soilampi hymyilee.

Vaikka käytännöllisyys ja sääolosuhteet ovat merkittäviä teemoja suomalaisnaisen laukkuostoksilla, on ulkonäkö tietysti ensisijaisen tärkeä.

Lumi Acessoriesilta kerrotaan, että suomalainen nainen arvostaa laukkua, joka on käytännöllisyyden lisäksi näyttävä. Myös luonnonmateriaalien käyttö, laukun pitkäikäisyys ja eettisyys ovat tärkeitä elementtejä. Lumilla ollaankin aina painotettu myös eettistä puolta.

Tulevaisuudessa pelko väreistä ja runsaudesta on syytä syrjäyttää

Lumi Accessoriesin suunnittelija Sanna Kantola kertoo, että suomalaiset naiset ovat tätä nykyä rohkeampia valitessaan laukun värejä: esimerkiksi oranssista käsilaukusta povataan tulevan hittituote suomalaisten naisten keskuudessa.

– Pari vuotta pinnalla ollut sinapinkeltainen väri on myös viimein saanut suomalaisten hyväksynnän, Kantola kertoo.

Kevään muotia ovat värikkäät housut. Myös laukuissa rohkeat ja raikkaat värit ovat kuuminta muotia ja niitä uskalletaan yhdistää keväällä paremmin. Jatkossa trendikkäät suomalaiset naiset eivät arkaile käyttää rohkeitakaan värejä.

Tulevaisuudessa suomalaisnaistenkin toivotaan olevan kokeilevaisempia myös valitsemiensa laukkumallien kohdalla. Ensi syksynä laukkumallien yhteisenä suuntaviivana on runsaus.

– Eli sekoitetaan eri materiaaleja rohkeasti. Laukuissa sekoittuvat esimerkiksi eläinkuosit, ketjut, karvat ja värit. Juuri kirkkaita värejä sekoitellaan myös paljon, Soilampi kertoo.

Asiantuntijan silmin runsaus on jo nostanut suomalaisessakin katukuvassa varovaisesti päätään.

– Sellainen trendi on ollut jo olemassa, että satsataan enemmän asusteisiin kuten aurinkolaseihin, koruihin, rannerenkaisiin ja huiveihin, Soilampi huomauttaa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Heli Kuitunen, Katja Kinnunen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja