Asiantuntija: Venäjä päässyt niskan päälle Ukraina-tilanteessa

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltolan mukaan Venäjä on tällä hetkellä niskan päällä Ukrainan kriisissä.  

-Venäjä selkeästi kiihdytti sotilasoperaatioita neuvottelujen alla ja saattaa niitä kiihdyttää jatkossakin hakeakseen neuvotteluissa parempaa asemaa, taktista poispääsyä, sanoo Aaltola.

EU:n, Ukrainan ja Venäjän päättäjät neuvottelevat parhaillaan huippukokouksessa Minskissä. Aaltola pitää tapaamista tärkeänä etappina kohti rauhansopimuksen muotoilua, vaikka mitään konkreettista ei tänään päätettäisikään.  

Aaltolan mukaan Yhdysvaltain vaitiolo viime viikkoina kuvastaa, että nyt haetaan uusia pelisääntöjä, jotka voisivat päteä Ukrainaan.  

-EU on säikähtänyt asiasta. Yhdysvallat on haluton, koska Ukraina ei ole ainoa asia, mitä Yhdysvallat miettii tällä hetkellä, sanoo Aaltola.  

-Moskova-Berliini-akselilta voisi löytyä tällä hetkellä tahtotilaa välirauhan löytämiseksi. Kysymys kuuluu, kuinka sopimus saadaan markkinoitua Ukrainalle, koska sillä on polttava tarve säilyä suvereenina valtiona, jonka kohtalosta eivät ulkopuoliset päätä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja