Asiantuntija väläyttää: SM-liigan huima ottelusarja ratkesi jo ennen alkamistaan – "Menisi saletisti KalPalle ilman sitä"

Mikä puoltaa Pelicansin tai puolestaan KalPan voittoa 7. ottelussa? Asiantuntija Petteri Sihvonen vastaa 0:21
Mikä puoltaa Pelicansin tai puolestaan KalPan voittoa 7. ottelussa? Asiantuntija Petteri Sihvonen vastaa.

Kotietu on ollut valtavassa roolissa Lahden Pelicansin ja kuopiolaisen KalPan välisessä puolivälieräsarjassa jääkiekon SM-liigassa.

Sarjan kaikki kuusi tähän mennessä pelattua ottelua on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Tämä putki on viimeisessä testissä tiistaina, kun neljäs välieräjoukkue Tapparan, Ilveksen ja HIFK:n jatkoksi ratkeaa 7. ottelussa Lahdessa.

– KalPa on ollut viimeisintä Lahden peliä lukuun ottamatta hieman niskan päällä. KalPa on ollut lähempänä vierasvoittoa – Pelicans ei lähelläkään – ja se povaa tämän illan ottelusta äärimmäisen tasaista koitosta. Se on kuin kolikkoa heittäisi, kumpi voittaa, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi.

Pääkuvan video: Mikä puoltaa Pelicansin tai puolestaan KalPan voittoa 7. ottelussa? Asiantuntija Petteri Sihvonen vastaa napakasti.

Pelicans varmisti kotietunsa vasta aivan runkosarjan kalkkiviivoilla. Se nousi KalPan edelle neljänneksi siitä ottamallaan 6-2-kotivoitolla toiseksi viimeisellä kierroksella, ja piti asemansa päätöskierroksella. Joukkueet erotti vain yksi sarjapiste.

Sihvosen mukaan tämä osoittautui huimaksi eduksi Pelicansille, ja saattoi ratkaista puolivälieräsarjan.

– Arvelen näin, että tämä sarja olisi mennyt tai menisi saletisti KalPalle ilman sitä (Pelicansin kotietua).

Tiistaina avain voittoon on hermokontrolli, Sihvonen linjaa. 

– Kumpi kykenee säilyttämään pelaamisen intensiteetin ja silti pelaamaan jäähyittä. Sarjassa on kamppailtu rajusti ja otettu vähän turhia jäähyjä, asiantuntija summaa.

Pelicansin ja KalPan välinen 7. ottelu C Moressa tiistaina kello 18.30. Studio-osuus starttaa kello 18.00.

Lue myös:

    Uusimmat