Mainos

Asiantuntija Turkin tilanteesta: Pitäisin silmäni auki entistä tarkemmin Istanbulissa

Turkki on ajautunut kuukaudessa väkivallan kierteeseen. Hallitus yrittää taistella samaan aikaan kurdijärjestö PKK:ta ja ääri-islamistista ISIS-järjestöä vastaan - ja nekin taistelevat samalla toisiaan vastaan.

Tämän päivän iskuissa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä. Istanbulissa tehtiin itsemurhaisku poliisiasemalle ja toinen isku Yhdysvaltain konsulaattiin.

Kaakkois-Turkissa neljä poliisia on kuollut tienvarsipommiin ja yksi sotilas helikopteri-iskussa. Tilanne Turkin valtion ja PKK:n välillä on nopeasti kiristynyt.

Yksittäisten terrori-iskujen mahdollisuutta turistialueilla ei myöskään voida sulkea kokonaan pois.

Suomen ulkoministeriö on tänään päivittänyt matkustussuosituksiaan. Suomen Ankaran suurlähetystön ministerineuvos Pekka Shemeikka toteaa, että matkustamista kehotetaan välttämään Kaakkois-Turkin alueella sekä Syyrian ja Irakin rajan tuntumassa.

Vanhempi tutkija Toni Alaranta Ulkopoliittisesta instituutista kertoo MTV Uutisille, että muutoin matkustamista Turkkiin ei ole tarvetta tässä vaiheessa rajoittaa. Hän kuitenkin huomauttaa, että tilanne on kuitenkin muuttunut vaarallisemmaksi.

-Kyllä minä itse jo Istanbulissa liikkuessani pitäisin silmät entistä tarkemmin auki, Alaranta kommentoi.

Rantalomakohteissa ei Alarannan arvion mukaan ole mitään oleellisesti muuttunut.

-PKK ei yleensä turisteja vastaan iske, Alaranta toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.