Mainos

Asiantuntija presidenttien tapaamisesta: Riski propagandan levittämisestä

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak pitää Niinistön ja Putinin kohtaamista hyvin merkittävänä Suomelle, mutta siinä piilee myös riskinsä.

MTV:n Uutislivessä vierailleen Salonius-Pasternakin mukaan presidenttien tapaaminen on enemmän tunnustelua. 

– Ei poista mahdollisuutta, että jälkipyykissä tulee jotain konkreettista, positiivista tai negatiivista. Olisin yllättynyt, jos kyse olisi mistään muusta kuin niin sanotusti ensitapaamisesta.

Tutkijan mukaan on ilmeistä, että Venäjällä halutaan monesta eri syystä tuoda esiin maiden kahdenvälinen suhde. 

– Tarjota kuvata, että Suomi olisi erotettavissa EU-pakotteista.  Mutta toivottavasti Niinistö on pyrkinyt puhumaan myös Ukrainasta niin paljon kuin on mahdollista. Varmaan sitä on kierretty niin kuin kissa kuumaa puuroa, mutta toivottavasti Ukraina on noussut esille.

Pasternak-Saloniuksen mukaan kyseessä on presidentti Niinistön tärkein tapaaminen tähän mennessä. 

– Vaikea keksiä tilanteita, jossa kansainvälinen tilanne ja näkyvyys olisivat olleet yhdessä niin kriittisiä ja tärkeitä. Ilmeinen riski, jotain positiivista on saavutettavissa, mutta myös negatiivisia asioita voi tapahtua. 

– Riski on, että tätä tapaamista käytetään Venäjän suunnalta propagandan levittämiseen. Joko maalaamaan Suomi nurkkaan, esittämään vähän oudossa valossa tai hajottamaan EU:ta. Pitää muistaa, että jonkun pitää mennä tai puhua. Tavallaan Suomi ottaa koko EU:n puolesta ensimmäisen riskin mennä. Ja hyvä että presidentti Niinistö päätti tehdä näin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.