Mainos

Asiantuntija neuvoo: Näin löydät kaiken, minkä hukkaat

66-vuotias Michael Solomon kirjoitti kirjan asioiden ja esineiden löytämisestä. Lue miehen vinkit, ja et enää koskaan hukkaa mitään!

Kun lompakko tai avaimet ovat hukassa, lähtöön on yleensä aikaa noin kolme minuuttia. Paniikki iskee! Missä tavarani ovat, miten tästä eteenpäin? Michael Solomon tietää: mies on erikoistunut asioiden löytämiseen, ja jakaa nyt vinkkinsä koko maailman kanssa.

No, nyt se sitten hukkui

Kun jokin on hukassa, sitä ei saa etsiä, neuvoo Solomon. Hetkinen – mitä?

– Jokin on hukassa, ja ensimmäinen perusvaistosi on etsiä sitä. Metsästää sitä satunnaisesti, koko ajan paniikkisemmaksi muuttuvalla tahdilla. Tämä on ihmisten yleisin virhe. Odota, kunnes sinulla on idea siitä, mistä etsiä, Solomon neuvoo Daily Mailin mukaan.

Solomonin mukaan esineet eivät ole hukassa – niiden omistajat ovat. Sokea paniikki ja satunnainen kaivelu estävät meitä löytämästä tavaroita. Solomonin mukaan ennen etsintää tulee päästä mukavaan, rauhalliseen ja itsevarmaan olotilaan.

Mihin olisin laittanut sen?

Solomonin mukaan asiat ovat yleensä juuri siellä, missä niiden pitääkin. Montako kertaa olet etsinyt kynää, joka oli koko ajan kädessäsi? Solomon kehottaa etsimään aina ensiksi sieltä, missä esineen kuuluisi sijaita.

– Etsi tosissasi. Älä anna silmiesi huijata, että esine on jossain muualla.

Shutterstock

Solomonin mukaan tavarat voivat myös joutua asunnon oman virtauksen vietäväksi. Sen sijaan, että tavara palautettaisiin paikoilleen, ne jätetään sinne, missä niitä on käytetty. Seuraava itsestään selvältä kuulostava vinkki kehottaakin muistelemaan, missä käytit esinettä viimeksi.

– Jos rauhoitut, kadonnut esine voi maagisesti pulpahtaa mieleesi jostakin kadonneesta maailmasta. Muista: et ole hukannut mitään, olet vain asettanut esineen väärään paikkaan.

Koska paniikki ja kiire vaikuttaa etsimisintoon, on mahdollista, että tuijotat kadonnutta esinettä etkä näe sitä. Solomon kehottaakin palaamaan ja katsomaan uudelleen, vaikka olisit varma, ettet äsken katsoessasi löytänyt mitään. Miehen mukaan on myös tehokasta hokea etsittävän esineen nimeä, sillä se estää sinua unohtamasta, mitä etsit.

Oho, siellä ne olivatkin

Esine voi olla juuri siinä mihin jätit sen: olet vain peittänyt sen näkyvistä. Kurkista siksi sanomalehtien ja muiden "naamioitumisvälineiden" alle. Joskus kynä on työnnetty laatikon perälle, tai se on liukunut näppäimistön taakse näkymättömiin.

– Olen havainnut, että esineet eivät yleensä matkusta enempää kuin 45 senttiä olinpaikastaan, Solomon vinkkaa ja kehottaa tarkistamaan kaikki paikat 45 sentin säteellä erityisen huolellisesti.

Samaa aluetta ei saa tarkastella uudelleen ja uudelleen. Etsi kerran ja hyvin. Jäljitä sitten askeleesi ja seuraa niitä uudelleen.

Jos et löydä etsimääsi, Solomon lohduttaa, että kyse voi olla jonkun muun ihmisen tekosista. Et hukannut herkullista leivosta, vaan joku söi sen, ja kaikenlisäksi lainasi "hukkaamaasi" kynää. Myös kohtalolla voi olla näppinsä pelissä.

– Joskus kohtalo päättää erottaa meidät omistamistamme asioista. Ne eivät kenties koskaan palaa. Hyväksy se ja jatka elämää, Solomon kehottaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.