Mainos

Asiantuntija huolestui Turussa paljastuneesta ilmiöstä – näkee lasten alastonkuvajaossa murheellisia uhkakuvia: " Tämän tyyppinen kuvamateriaali ja sen jakaminen sisältää aina riskin"

8:01
Katso MTV Uutiset Liven lähetys: Miten puhua somesta ja alastonkuvista lapselle?

MTV Uutiset kertoi tänään Kaarinan ja Turun kouluissa paljastuneesta ilmiöstä, jossa koululaiset etsivät sosiaalisessa mediassa seksikumppania toisilleen harjoittelumielessä. Oppilaat ovat lähetelleet alastonkuvia ja kuvia sukuelimistään toisilleen ja kuvia oli jaettu muun muassa Instagramissa.

MTV Uutiset Live tavoitti Pelastakaa Lapset RY:n erityisasiantuntija Nina Vaaranen-Valkosen, joka kertoo ilmiön olevan vakava monessa mielessä.

– Tämän tyyppinen kuvamateriaali ja sen jakaminen sisältää aina riskin siihen, että kuvia aletaan käyttää väärin. Kuvien poistaminen esimerkiksi aikuisten ryhmistä, joilla on seksuaalinen kiinnostus lapsiin, on äärimmäisen vaikeaa, Vaaranen-Valkonen kertoo.

Aremmat asiat osaksi arkikeskustelua

Vaaranen-Valkosen mukaan parasta olisi, että lasten ja nuorten kanssa pystyttäisiin puhumaan seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja siitä, minkälainen maailma sosiaalinen media oikeasti on.

– Moni nuori ei itse ymmärrä tällä hetkellä, että kun tämän tyyppinen intiimikuva genitaalialueista lähtee liikenteeseen, niin se on äärimmäisen vaikea saada siellä pois. Me eletään tällä hetkellä tilanteessa, missä digitaalinen maailma tuo lasten ja nuorten käyttäytymiseen ja seksuaalisiin kokeiluihin liittyviä asioita ilmin aivan eri tavalla kuin ennen, hän kertoo.

Vaaranen-Valkonen kehuu Turun ja Kaarinan tapauksissa koulun työskentelyä ja sitä, että asia on otettu heti puheeksi niin vanhempien kuin nuortenkin keskuudessa.

– Hienosti koulu on lähtenyt tähän mukaan ja tarjoamaan oppilashuollon kautta apua.

Katso koko lähetys aiheesta yläpuolelta löytyvältä videolta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja