Mainos

Aseistautunut varusmies antautui

Pohjois-Karjalan rajavartioston varusmies karkasi yksiköstään neljän rynnäkkökiväärin kanssa maanantaita vasten yöllä Onttolassa. Aseella uhaten hän pakotti päivystäjän päästämään itsensä ulos yksiköstään. Muutamaa tuntia myöhemmin mies antautui poliisille varuskunnan läheisyydessä.

Varusmies poistui yksiköstään klo 3. Hänellä oli mukanaan neljä rynnäkkökivääriä, joista kaksi hän jätti karkumatkansa aikana maastoon. Kiinniotettaessa rajajääkärillä ei ollut hallussaan toimivia patruunoita. Ilmeisesti päivystäjän hämäämiseksi hän oli tehnyt kymmenkunta valepatruunaa laittamalla luodin tyhjän hylsyn päähän.

Varusmiestä etsineet poliisit ja rajavartioston kantahenkilökuntaan kuuluvat sotilaat löysivät hänet soutelemassa Höytiäisen kanavalla noin 300 metrin päässä varuskunnasta. Neuvottelujen jälkeen varusmies antautui poliisille klo 7.50.

Kiihtelysvaarasta kotoisin oleva varusmies oli viikonloppuna lomalla. Lomalta palatessaan hän oli humalassa. Varusmies astui palvelukseen tammikuussa. Yksikön päällikön sijaisen yliluutnantti Jarkko Alenin mukaan mies oli suorittanut asepalveluksensa hyvin ja myös kunnostautunut siinä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.