Arviolta 100 suomalaista lomailee paloalueen lähistöllä Ateenassa – 50 uhrin joukossa ei suomalaisia

Ateenassa ilma sakeana savusta - maastopalot vaatineet lisää uhreja 1:48

Noin 900 suomalaisen tiedetään lomailevan tällä hetkellä Kreikassa, jossa riehuvat maastopalot ovat vaatineet jo 50 kuolonuhria ja saanut useat jättämään kotinsa.

Kreikan Suomen suurlähettiläs Juha Pyykkö kertoo, että maastopaloja on Kreikan mediassa luonnehdittu pahimmaksi vuosikymmeniin.

Matkustusilmoituksen Kreikkaan on tehnyt noin 900 suomalaista, joista 100 on tällä hetkellä Ateenan lähistöllä. Metsäpaloissa ei suurlähetystön mukaan ole kuollut tai loukkaantunut yhtään suomalaista.

– Viime yönä pahimmat palot riehuivat Ateenan länsipuolella, mutta tilanne siellä on nyt rauhoittunut ja moottoritie on avattu liikenteelle. Nyt paloja on Ateenan itäisellä puolella.

Maastopalot ovat riehuneet rajusti satamakaupunki Rafinan ja Matin alueella. Rafina sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Ateenasta. Molemmat paikoista ovat lomailijoiden, myös kreikkalaisten suosiossa.

Suurlähetystö on lähettänyt viestiä Kreikassa oleskeleville suomalaisille, jossa se kehottaa heitä noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita ja seuraamaan tilannetta. 

– Suosittelemme myös seuraamaan paikallista ja englanninkielistäkin mediaa. Jos lähimmäisenne epäilevät, oletteko kunnossa, ottakaa heihin yhteyttä. Toivomme tietysti, että suomalaiset eivät joudu vaaraan, Pyykkö kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat