Artturi Lehkonen mätti pisteitä ja ratkaisi jatkoerässä! Colorado Stanley Cupin finaaliin

Video: Artturi Lehkonen ratkaisi Coloradolle voiton jatkoerässä

Colorado Avalanche voitti läntisen konferenssin neljännen finaalin jatkoajan jälkeen Edmonton Oilersia vastaan maalein 6–5 ja eteni Stanley Cupin loppuotteluihin. Voittomaalin laukoi ensimmäisen jatkoerän alkuvaiheilla Artturi Lehkonen.

Lehkonen oli ottelun suuri hahmo, sillä hän teki illan aikana kaikkiaan tehot 1+2. Avalanche eteni voiton myötä finaaleihin voitoin 4–0.

Edmonton oli jo menossa jatkoon, kun se siirtyi päätöserässä 4–2-johtoon, mutta Colorado kiri rinnalle. Mikko Rantanen ehti viedä joukkueensa jo 5–4-johtoonkin, mutta Zach Kassian vei kamppailun vielä jatkoerään tasoitusmaalillaan.

Katso Lehkosen voittomaali jatkoerässä alapuolelta.

Lehkosen voittomaalin syöttänyt puolustaja Cale Makar iski puolestaan hurjat tehot 1+4. Edmontonin Leon Draisaitl syötti neljä maalia.

Suomalaishyökkääjä nousi konferenssifinaaleissa merkittävään rooliin nyt toisena vuotena peräkkäin, sillä hän ratkaisi myös viime kaudella lännen finaalit – tuolloin Montreal Canadiensin paidassa Vegas Golden Knightsia vastaan kuudennen ottelun jatkoerässä.

Colorado kohtaa Stanley Cupin finaaleissa New York Rangersin tai Tampa Bay Lightningin. Itäisen konferenssin finaalisarja on Rangersille tilanteessa 2–1. Sarja jatkuu Suomen aikaa keskiviikkoaamuna kello 03.00.

Lue myös:

    Uusimmat