Arttu Virtanen taas TPS:n ratkaisija

TPS aloitti jääkiekon välieräsarjan 2-0-kotivoitolla HPK:sta. Voitto sinänsä ei ollut suuri yllätys, mutta se, että voiton takana oli jälleen nuori Arttu Virtanen oli melkoinen paukku.

Arttu Virtanen, 19, oli pelaaja, joka ratkaisi maalillaan ja syötöllään viimeisen puolivälieräottelun Bluesia vastaan. Nyt hän teki taas maalin ja syötti toisen. Virtanen sai paikan pelaavassa joukkueessa, kun Tomi Sykkö loukkasi olkapäänsä. Virtanen on muiden TPS:n A-juniorien kanssa harjoitellut kesästä alkaen edustusjoukkueen kanssa, joten ympäristö oli hänelle sinänsä tuttu.

TPS:n päävalmentaja Jukka Koivullekin Virtasen esitys on ollut yllätys. Hän päätti lauantaisen ottelun jälkeen suojella pojan pelaamista jatkossa kieltämällä kaikki haastattelut. TPS:n neloskenttä, jossa Joni Lius on keskellä ja Virtanen sekä Jani Kiviharju laidoilla, on erinomainen koostumus kokemusta ja nuoruuden hurjuutta. Lius rakensi lauantaina molemmat maalit.

TPS:n peli alkoi melko vaisusti ja HPK oli ensimmäisessä erässä lievästi niskan päällä. TPS:n maalissa Teemu Lassila oli kuitenkin mainio. Aivan erän lopussa tullut Virtasen tekemä johtomaali käänsi ottelun kulun. Toisessa erässä TPS oli suorastaan ylivoimainen. Vain Joni Puurulan hyvät pelastukset pitivät numerot 2-0:ssa.

Jalonen: Kovuus puuttui

Kolmanteen erään HPK panosti tietysti kaikkensa, mutta TPS pelasi hyvin kylmäpäisesti puolustuspeliään. Todella hyviä maalipaikkoja HPK sai koko ottelussa vähän.
- Meidän alkumme oli todella hermostunutta ja avausmaali oli nyt todella tärkeä. Sen jälkeen joukkue löysi oman pelinsä ja hallitsi jatkoa. Vain ylivoimat pelasimme todella surkeasti ja siihen pitää tulla parannusta, TPS:n valmentaja Jukka Koivu analysoi peliä.

HPK:n käskijä Jukka Jalonen myönsi, että TPS ansaitsi voittonsa.
- Ei mitään selittelemistä. Olimme huonompia ja paljon pitää otteen parantua, jotta jatkossa voitamme. Meiltä puuttui tietty kovuus maalien edustalla. Muutamat pelaajat pelasivat lisäksi selvästi tasoaan huonommin, kritisoi Jalonen.

Kumpikin valmentaja antoi tunnustuksen TPS:n Niko Mikkolalle, jonka Tuomas Eskelinen veti jäähän todella pahan näköisellä laitataklauksella.
- Siinä olisi moni pelaaja jäänyt makaamaan ja Eskelinen saanut pelirangaistuksen. Nyt Mikkola lähti reilusti jatkamaan peliä, tunnusti Jalonenkin.

Erotuomari Jari Levonen ei antanut tilanteesta lainkaan rangaistusta. Teemu Lassilan ja neloskentän lisäksi TPS:n parhaita olivat puolustajat Kimmo Peltonen ja David Schneider. HPK:n selvä ykkönen oli Tony Virta. Janne Laakkonen oli palannut kokoonpanoon, mutta pelitottumus on vielä vähäinen kolmen kuukauden tauon jälkeen.

TPS-HPK 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

1. erä: 18.20 Arttu Virtanen (Jani Kiviharju) 1-0.
Jäähyt: 3.53 Mika Alatalo T 2 min, 8.31 Antti Aalto T 2 min.

2. erä: 30.41 Kimmo Peltonen (Joni Lius-David Schneider) 2-0.
Jäähyt: 21.58 Peltonen T 2 min, 24.03 Marko Tuulola H 2 min, 28.35 Tony Virta H 2 min.

3. erä: Maaliton, HPK aikalisä 59.51.
Jäähyt: 55.56 Tuomas Immonen H 2 min.

Jäähyt yht: TPS 3x2 min = 6 min, HPK 3x2 min = 6 min.
Torjunnat: Teemu Lassila T 11+5+9=25, Joni Puurula H 5+17+6=28 (pois 59.14-60.00).

Tuomarit: Jari Levonen (Mikko Kekäläinen ja Torkel Saarnio).
Yleisöä: 6763.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat