Mainos

Arsenalin toimitusjohtajalle potkut

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal ilmoitti tänään vaihtavansa toimitusjohtajaansa, kun yhtiökokous totesi, ettei entinen toimitusjohtaja Seppo Sipola enää nauti omistajan luottamusta. Sipola oli tiettävästi eri mieltä yhtiön alasajon aikataulusta.

Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin saman tien ekonomi Jorma Kuoppala, joka on aiemmin toiminut yhtiön Lounais-Suomen aluejohtajana ja viimeksi toimitusjohtajan varamiehenä. Kuoppalan varamieheksi nimitettiin yhtiön luottojohtaja, varatuomari Kari Salo.

Arsenal lopetetaan jo tänä vuonna

Tänään ilmoitettiin myös, että Arsenal -konserni lopetetaan jo tänä vuonna. Valtioneuvosto on hyväksynyt järjestelyt, joilla muun muassa Arsenal Oyj ja Arsenal SSPOy jaetaan.

Alun perin Arsenalin toiminta oli tarkoitus lopettaa vuoden 2000 loppuun mennessä. Sittemmin aikataulua nopeutettiin vuodella.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi suunnitelmat jo tammikuussa. Suunnitelmat hyväksyttiin myös yhtiökokouksissa.

Arsenal-konserni jaetaan siten, että emoyhtiö Arsenal jakautuu Arsenal-Kiinteistö Oy:ksi ja Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-Perintä Oyj:ksi. Tytäryhtiö Arsenal-SSP jakautuu SSP-Kiinteistö Oy:ksi ja Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-SSP-Perintä Oy:ksi.

Arsenal-Kiinteistö ja SSP-Kiinteistö sulautetaan myöhemmin valtion perustamaan Kapiteeli Oy -kiinteistökonserniin. Arsenal-Perinnän ja Arsenal-SSP-Perinnän tehtäväksi jää asiakas- ja muun liiketoiminnan alasajo.

Arsenalin saamaa pääomatukea on tarkoitus palauttaa tämän vuoden aikana valtiolle ja Valtion vakuusrahastolle yhteensä 2600 miljoonaa markkaa alentamalla yhtiön osakepääomaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.