Armenian armeijan johtajalle potkut – pääministeri syyttää armeijaa vallankaappausyrityksestä

1:44
Azerbaidzhan ja Armenia kävivät syyskuussa 2020 kiivaimpia taisteluja sitten 1990-luvun alun Azerbaidzhaniin kuuluvasta Vuoristo-Karabahin alueesta

Pääministeri erotti myös armeijan johtajan.

Armenian pääministeri Nikol Pashinjan (kuvassatuomitsee armeijan "vallankaappausyrityksen" ja kutsuu kannattajansa kadulle tukimielenosoitukseen pääkaupunki Jerevaniin.

Pashinjan kertoi myös erottaneensa armeijan johtajan. Pääministeri antoi lausuntonsa sen jälkeen, kun maan armeijan johto oli vaatinut Pashinjanin eroa tiedotteessaan.

–  Tulkitsen armeijan yleisesikunnan ilmoituksen vallankaappausyritykseksi. Kutsun tukijani (Jerevanin) Tasavallan aukiolle välittömästi, hän kirjoitti Facebookissa.

Tiedotteessa ei selvinnyt, onko armeija valmis käyttämään voimaa Pashinjanin poistamiseksi vallasta.

Pashinjan on saanut kritiikkiä toimistaan Vuoristo-Karabahin viime vuoden taisteluissa, jotka päättyivät tulitaukosopimukseen Azerbaidzhanin kanssa.

Venäjän välittämän tulitaukosopimuksen ehtojen mukaan Armenia suostui luovuttamaan Azerbaidzhanille kolme Vuoristo-Karabahin aluetta. Lisäksi Azerbaidzhan sai pitää taisteluissa valloittamansa neljä aluetta.

Armenia ja Azerbaidzhan ovat vuosikausia kiistelleet Vuoristo-Karabahin alueen hallinnasta. Taistelut maiden välillä leimahtivat syyskuun lopussa.

Tulitauko maiden välillä alkoi marraskuussa. Taisteluissa kuoli yli 6  000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja