Armeijapukuista asemiestä etsittiin Pasilan poliisitalon läheltä – syyllinen olikin leikkivä lapsi

Länsi-Pasilassa lapsen sotaleikit aiheuttivat poliisihälytyksen, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisi sai maanantai-iltapäivänä noin kello yhden aikaan kaksi ilmoitusta armeijatyyppisiin vaatteisiin pukeutuneesta henkilöstä, jonka oli havaittu liikkuvan aseen näköisen esineen kanssa Länsi-Pasilassa Poliisitalo 2:n ja Palkkatilantorin läheisyydessä.

Poliisi löysi poliisilaitoksen läheltä ilmoituksessa kuvatun henkilön, joka kohdatessa paljastui alakouluikäiseksi pojaksi, joka oli ulkona leikkimässä. Pojalla oli mukanaan leikkiase.

– Pojan vaatetus oli hyvin armeijahenkinen kypärää ja suun yli asetettua huivia myöten. Poika kertoi poliisille olevansa leikkimässä ulkona, tiedotteessa kuvaillaan. 

Poliisi pyytää, että lasten vanhemmat valvoisivat parhaansa mukaan lasten leikkejä ja leikkipaikkojen sijaintia. 

Erityisen huomiota herättävät leikit kannattaa suunnata syrjäisemmille paikoille, poliisi neuvoo. Ja leikkiaseet jättää kotiin, kun leikitään siellä, missä on paljon ohikulkijoita.

– Vaikka poliisi suhtautuukin lasten leikkimiseen myönteisesti ja kannustavasti, suhtautuu se ilmoituksiin mahdollisesti aseistautuneista henkilöistä aina vakavasti. Leikkiaseet ja aseleikkeihin sopiva huomiota herättävä vaatetus voivat aiheuttaa väärinkäsityksiä ja vääriä hälytyksiä erityisesti julkisilla paikoilla, joissa liikkuu paljon ihmisiä. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja