Armand Duplantis pani taas yhden ennätyksen uusiksi – näin pienestä uusi ME jäi kiinni

Armand Duplantis rikkoi jälleen yhden ennätyksen! Uusi ME jäi vielä odottamaan 1:35
Katso: Näin pienestä kisaennätyksen rikkoneen Armand Duplantisin uusi ME jäi kiinni.

Armand Duplantis hyppäsi Brysselin Timanttiliigan miesten seipään uuden kilpailuennätyksen perjantai-iltana. Ruotsalaistähti ylitti 610-korkeuden ensimmäisellä yrityksellään.

Duplantis, 23, nappasi Brysselissä uransa 25. Timanttiliigan osakilpailuvoiton. Toiseksi sijoittunut Yhdysvaltojen Sam Kendricks ja kolmanneksi jäänyt Filippiinien Ernest John Obiena ylittivät viimeisenä korkeuden 592.

Brysselin edellinen kisaennätys 605 oli myös Duplantisin oma.

Duplantis oli lähellä myös parantaa omia maailmanennätyslukemiaan. Ruotsalaisen kolmas yritys jäi hyvin pienestä kiinni riman pudottua niukasti alas.

Katso Duplantisin hypyt pääkuvan videolta.

Duplantis on olympiavoittaja, kaksinkertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen Euroopan mestari. Hän hyppäsi edellisen ME-korkeutensa 621 Eugenen MM-kisoissa Yhdysvalloissa viime vuonna.

C Moren asiantuntija Mika Järvinen risti Duplantisin kaikkien aikojen seiväshyppääjäksi perjantai-illan suorituksen jälkeen.

– On ollut jo kauan aikaa selvää, että tässä on G.O.A.T. Elikkä seiväshypyn kaikkien aikojen paras hyppääjä ihan ylivoimaisesti, Järvinen hehkutti C Moren lähetyksessä.

Duplantisilla on uusi mahdollisuus ME-yritykseen jo viikon kuluttua Timanttiliigan finaaleissa Eugenessa. Lähetykset kilpailuista nähdään C Moressa lauantaina 16.9. ja sunnuntaina 17.9. kello 22:00.

Lue myös:

    Uusimmat